Friese kampioenschappen in Sneek

Op zaterdag 10 mei werden in Sneek de Friese Kampioenschappen gehouden. In de eerste wedstrijd mocht Jeltine Visser (junior 2, H) van Turn- en Gymsport Dokkum de wedstrijdvloer betreden. Ze begon sterk op de brug. Helaas moest ze de balk vroegtijdig verlaten met de fouetté draai, maar de rest van de oefening was erg stabiel. Op de vloer liet ze zien dat de overslag verbeterd is. Ook op de sprong turnde Jeltine verbeterde overslagen en behaalde zelfs het 2e cijfer in het klassement op dit toestel! Jeltine eindigde op een 7e plaats in het eindklassement.
In de tweede wedstrijd kwamen Marja Ludema (senior, niveau G) en Fenna v/d Veen (junior 2, niveau G) in actie. Marja begon haar wedstrijd op de vloer. Hier turnde ze een mooie oefening. Daarna ging ze naar de sprong, waar ze twee mooie overslagen liet zien. Helaas had ze wat pech op de brug vanwege een blaar, maar ze kwam goed terug op de balk. Hier behaalde ze het hoogste cijfer van haar categorie! Marja eindigde op de 7e plaats in het eindklassement.  Fenna mocht beginnen op de balk. Helaas waren de zenuwen haar toch een beetje de baas, waardoor ze de balk vroegtijdig moest verlaten met de handstand. Op de vloer liet ze zien de zenuwen weer in de hand te hebben en turnde een mooie oefening. Op de sprong liet Fenna twee mooie overslagen zien. Als laatste ging ze naar de brug. Fenna eindigde haar wedstrijd met een mooie oefening en een mooie ondersprong van de hoge legger. Fenna eindigde op de 8e plek.
Lianne Reitsma (junior 2, niveau F) mocht in de derde wedstrijd haar oefeningen laten zien. Ze begon op het zenuwtoestel: de balk. Hier liet Lianne zien haar zenuwen goed onder dwang te kunnen houden en verliet de balk op het moment dat dit moest, namelijk met de afsprong: salto voorover. Ze behaalde op de balk het eerste cijfer! Op de vloer waren hier en daar een paar schoonheidsfoutjes, maar ook hier was de salto voorover heel hoog. Daarna sprong ze op de sprong twee mooie overslagen op de pegasus. Lianne eindigde haar wedstrijd met een mooie brugoefening, die ze netjes in een keer achter elkaar door turnde. Haar oefeningen werden beloond met hoge cijfers. Lianne mocht dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen en zichzelf Fries Kampioen noemen van de junioren 2, niveau F!