Fries kampioenschap team turnen in Buitenpost

Zondag 19 juni vond het Fries kampioenschap teamturnen voor plaats in Buitenpost. Turn- en Gymsport Dokkum is daar weer meerdere Friese kampioenen rijker geworden!
In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan het team supplement F met Dorinda Mertens, Suzanne Zuidema, Yfke Wierda, Milena Eelkema, Anouk Knoop en Melissa Stuivenvolt. Voor de helft van het team was het de eerste wedstrijd in twee jaar tijd. De meiden turnden een goede wedstrijd en behaalden de hoogste score op vloer en tweede score op sprong. Ook op balk en brug werd stabiel en netjes geturnd, maar met name op brug was de moeilijkheid van de oefeningen niet hoog genoeg. In een sterk deelnemersveld eindigde dit team op een keurige 7e plaats.
In de derde wedstrijdronde kwamen Elske Feenstra, Myla Jagersma, Chantal Sijtsma en Eline van der Wagen in actie. Zij deden mee in de teamwedstrijd voor supplement H. De meiden begonnen op brug en turnden super strakke oefeningen, waarmee ze uiteindelijk de hoogste teamscore van het veld behaalden. Myla had zelfs de hoogste score van alle turnsters en Chantal de tweede score! Daarna gingen de meiden naar balk. Er waren een paar kleine foutjes, maar omdat de meiden netjes bleven turnen, behaalden ze ook hier de hoogste teamscore van de wedstrijd. Ook hier behaalde Myla weer de hoogste score van alle turnsters. Het derde onderdeel voor de meiden was vloer. Hier konden de meiden hun zelfgemaakte oefeningen laten zien. Op dit onderdeel kreeg het team de tweede score. De wedstrijd werd afgesloten op het onderdeel sprong, waar de meiden opnieuw goed presteerden. Op dit onderdeel behaalden ze de derde score. Uiteindelijk werd het team van Elske, Myla, Chantal en Eline eerste. Met een mooie voorsprong op de nummer twee wisten ze zichzelf te bekronen tot Fries Kampioen!
In de laatste ronde turnde Fenna Hoekstra in een samengesteld team met turnsters van SHELL Oudehaske, GV Leeuwarden en CSC’45 Heerenveen. Het was een gezellige wedstrijd met een mooie samenwerking. Fenna heeft een fantastische bijdrage geleverd met mooie oefeningen. Het team werd Fries kampioen.