Fries kampioenschap instap D4, pré-instap 1 D2 en pré-instap 1 D5

In de eerste wedstrijd mocht Eva Kienstra turnen in de categorie instap D4. Eva startte haar wedstrijd sterk op het toestel vloer. Alle onderdelen voerde ze keurig en vooral erg netjes uit wat haar een mooie score opleverde. Ook op sprong liet ze een nette handstand platval zien. Het toestel brug is niet het makkelijkste toestel voor Eva, maar het ging hartstikke goed. Eva sloot haar wedstrijd af met een prima balk oefening, wat haar in het eindklassement een 7de plaats opleverde in een sterk deelnemersveld.

In de tweede wedstrijd turnden Elyze Wierda (pré-instap 1 D2), Mare Sinnema en Silje van der wal (beide pré-instap 2 D1). Mare, Silje en Elyze startten hun wedstrijd sterk op balk. Een spannend toestel, maar ze bleven allemaal staan! Een mooie handstand en koprol leverden Mare zelfs het 2de cijfer in haar categorie op en ook Elyze scoorde het 2de hoogste cijfer in haar categorie. Op vloer liet Silje zien dat ze hier erg sterk is. Met een mooie loopoverslag en sprongetjes turnde zij zich hier naar het 2de cijfer. Op sprong lieten ze allemaal een mooie handstandplatval zien. Bij Elyze haar sprong hoorden we de jury zelfs zeggen: ‘daar is eigenlijk niks op aan te merken’ en ze kreeg dan ook het hoogste cijfer! Tot slot lieten de dames mooie zwaaien zien aan de brug. Bij de prijsuitreiking mocht Elyze het zilver in ontvangst nemen in haar categorie, Silje het brons en Mare kreeg ook een zilveren medaille.

Ook Lieke van der Veen pré-instap 1 D4 turnde in de tweede wedstrijd. Zij begon op brug, maar maakte hier helaas een foutje. Ze maakte de buikdraai per ongeluk twee keer!  Op de balk ging het helaas mis met de zweefstand, maar Lieke liet zich niet kennen en turnde de oefening heel netjes uit. Op vloer herpakte zij zich en liet een keurige oefening zien. Als laatste knalde ze nog op sprong. Helaas was een hoge klassering niet meer mogelijk na die twee foutjes, maar Lieke mag erg trots zijn dat ze tussen deze goede turnsters op het FK heeft mogen staan.

In de laatste wedstrijd turnen Britt Metz, Ellin de Boer, Yfke Hannema en Esmee Mullender in de categorie pré-instap 2 D4 en Fleur Mullender in de categorie pré-instap 1 D5. Ze begonnen samen op de vloer. Alle meiden lieten zien dat ze hard geoefend hebben de laatste tijd en dit resulteerde in hele mooie oefeningen. Ellin noteerde hier zelfs het hoogste cijfer, gevolgd door Yfke. Fleur turnt tussen meiden die een jaar ouder dan haar zijn en dus extra knap dat zij hier het vierde cijfer noteerde. Op sprong lieten ze allemaal een mooie handstand platval zien en kreeg Britt hier zelfs het tweede cijfer. Op brug is het erg belangrijk om zonder stopjes te turnen. Esmee liet zien dit heel goed en heel netjes te kunnen. De jury gaf haar daarom op dit toestel het tweede cijfer. Op het laatste toestel balk bleven ze ook allemaal keurig staan. De punten lagen erg dicht bij elkaar in het eindklassement. Britt mocht de bronzen medaille ontvangen, Yfke werd 6de, Ellin 9de en Esmee door een foutje op vloer 23ste, Fleur werd in haar categorie keurig 10de.

Al met al een succesvolle en gezellige dag op het Fries Kampioenschap. Iedereen mag trots zijn dat ze hier hebben mogen staan en op wat ze allemaal hebben laten zien!