Even voorstellen…

Margreet

Even voorstellen…

 

Sinds begin september zijn er jazzdans lessen gestart bij Turn -en Gymsport Dokkum.
Voor jullie leuk om te weten wie deze les geeft. Daarom zal ik mezelf even voorstellen!

 

Mijn naam is Margreet van der Wal, 24 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Leeuwarden. In het dagelijks leven ben ik coördinator welzijn bij Zorgcentrum het Bildt in Sint annaparochie. Dansen is altijd al een grote hobby geweest. Op mijn zesde ben ik begonnen met jazzdans. Daarnaast heb ik nog wel andere stijlen gedaan zoals streetdance en stijldansen. Allemaal heel leuk maar jazzdans past het beste bij mij. Ik dans zelf een paar jaar bij Modestodûns een dansvereniging uit Leeuwarden die de danssport promoten, het niveau in friesland omhoog willen brengen en dus ook gaan voor een plek op het Nederlands Kampioenschap Jazzdans. Wij zijn met onze groep al eens 1e geworden. Dat was natuurlijk een mooie prestatie en heel leuk om mee te maken!

 

Naast dat ik zelf dans, ben ik ruim zes jaar geleden ook begonnen met lessen geven aan kinderen. Dit heb ik bij een vereniging in Dronrijp en later in Leeuwarden gedaan. Ik vind het een uitdaging om kinderen de eerste danspassen aan te leren en ze zien groeien in dans. Wanneer ze op het podium staan en stralend hun dans doen ben ik een trotse juf.  Ik heb altijd al met veel plezier lesgegeven in Leeuwarden maar was toe aan wat nieuws. Om bij Turn- en Gymsport Dokkum de jazzdanslessen op te starten is dan ook heel leuk en spannend!

 

Ik heb heel veel zin om nieuwe dansen te maken en deze aan enthousiaste kinderen te leren. Zodat we die tijdens uitvoeringen en ,misschien zelfs, wedstrijden kunnen laten zien aan publiek!

Groetjes Margreet van der Wal.