Eerste plaatsingswedstrijd 5e en 6e divisie turnen Ferwerd – 4 februari 2017

Eerste plaatsingswedstrijd 5e en 6e divisie turnen
Ferwerd – 4 februari 2017

Hier was Turn- & Gymsport Dokkum weer vertegenwoordigd met een grote groep turnsters.

Verslag van de B-selectie:

In de eerste wedstrijd deden mee in de pupil 2 D1, Marije Elzinga en Naomi Hardholt. Het eerste toestel was de brug. Helaas met de ophurk een val voor Marije. Naomi bleef hiermee staan en liet een mooie salto af zien. Daarna de balk, een spannend onderdeel. Marije turnde een prachtige balk, helaas verloor ze haar evenwicht met de radslag en moest ze de balk vroegtijdig verlaten, maar ze herstelde haar goed en maakte de oefening nog goed af en liet als afsprong een radslag streksprong zien. Ondanks haar val had ze alsnog het hoogste cijfer op dit onderdeel! Ook een prachtige balk voor Naomi en voor haar dan ook het 2e cijfer, top! Op de vloer lieten de dames beide een prachtige oefening op muziek zien. Het laatste onderdeel was de sprong. Hierop beide een overslag over de kast en daarna een hurksalto. Bij de prijsuitreiking was het spannend. Marije mocht de bronzen medaille ophalen, dit ondanks haar val bij de brug en balk, dit laat zien hoe goed ze verder geturnd heeft! En Naomi eindigde als 2e en verdiende dus zilver! Een top prestatie van beide meiden!

Op de andere baan turnden Anouk Knoop en Demi Leistra (jeugd 1, D1). De dames begonnen op de balk, altijd spannend om hier te beginnen. Toch bleven ze beide de zenuwen de baas en lieten een goeie balkoefening zien. Volgend onderdeel was de vloer, voor beiden een favoriet onderdeel. Beide een Arabier dubbel flik flak en vele andere plusjes. Voor de sprong moet er al met plankoline over de Pegasus gesprongen worden. Demi als eerste sprong een overslag en als tweede een overslag 1/2 in uit. Anouk sprong ook een overslag en daarna een overslag 1/2 draai. Hier is veel op getraind de laatste tijd en dit was ook te zien, super sprongen! Het laatste onderdeel was de brug. Een toestel dat ze beide goed beheersen en dit was te zien. Bij de prijsuitreiking was het zilver voor Demi en Anouk haalde het goud op, super gedaan meiden!

Nienke Haanemeijer deed mee in de tweede wedstrijd, junior G. Ze mocht beginnen op de balk en begon gelijk goed, stabiel en strak, een mooie balk! Daarna de vloer met een hele mooie oefening op muziek. Het derde onderdeel was de sprong, een onderdeel dat Nienke meestal niet ligt. Maar hier was goed op getraind en dit was te zien! 2 mooie overslagen met de plank over de Pegasus. Als laatste de brug. Ondanks dat deze te laag stond turnde ze goed en liet een mooie salto af zien en behaalde het 3e cijfer op dit onderdeel. In het totaal klassement eindigde ze op een mooie 7e plek, goed gedaan!

Op de andere baan turnden Lies Teertstra en Esmee Mellink (senior G). Deze dames mochten beginnen op de vloer en turnden een prachtige oefening op muziek. Voor de sprong 2 keer een overslag over de Pegasus. Brug was het derde onderdeel. Helaas stond deze iets te laag zodat de brug niet helemaal ging hoe het moest bij Lies. Helaas hierdoor een val met de ophurk en door de hoogte raakte ze de mat waardoor de salto ook niet ging hoe die moest en hierdoor bezeerde Lies haar enkel. Door de hoogte was de oefening voor Esmee ook lastiger maar ze wist het goed aan te passen en turnde nog een goeie brug. Als laatste de balk. Ondanks haar enkel ging Lies gewoon door! Normaal gaat de balk beter maar knap dat ze ondanks haar enkel de oefening nog zo wist te turnen. Voor Esmee een mooie balk met een radslag en salto af, Esmee turnde een goede en stabiele wedstrijd. Bij de prijsuitreiking mocht Esmee plaatsnemen op het podium en de zilveren medaille ophalen, top! Lies eindigde alsnog op een mooie 5e plaats met nog genoeg ruimte voor verbetering voor de volgende wedstrijd!
Al met al een goeie dag voor de B-selectie

Verslag van de C-selectie:

Van de C-selectie midden en groot zijn vandaag 5 meiden aanwezig.
Chantal Louise den Breeyen bij de junioren niveau H en in de categorie jeugd 2 niveau H doen mee Dione Jarin Mellink, Mara Damstra, Selda Slabäk en Anna Wensink. In een deelnemersveld van 25 turnsters strijden deze vier dames voor het eremetaal. Voor sommige dames zijn dit de allereerste onderlinge turnwedstrijden ooit, wat de spanning nog groter maakt.
De meiden starten hun wedstrijd bij onderdeel sprong en laten hier mooie overslagen zien. De één net iets beter dan de ander. Mara behaalt hier het hoogste cijfer van alle deelneemsters, direct gevolgd door Dione met het tweede cijfer.
We draaien door naar brug. Na een inturntijd van 2 minuten is het ook hier tijd voor de wedstrijd.
Oh wat spannend, want waar Anna twee weken geleden de salto van de brug nog even geleerd heeft, mag ze hem vandaag voor de jury laten zien. Ze zet een fantastische score neer en behaalt hiermee het 4e cijfer in haar categorie. Ook Selda, die na een val bij de brug erg veel zenuwen heeft voor dit onderdeel, heeft haar kranig geweerd en een mooie score neergezet.
Alweer door naar ronde 3, de balk. Wat een zenuwslopend toestel blijft dat toch ook. Maar de meiden laten zich niet van hun stuk brengen en draaien de oefeningen zoals ze moeten doen. Strak, beheerst en netjes. Keurig!
We sluiten deze wedstrijdronde af met het onderdeel vloer. Prachtig om te zien hoe de meiden hebben gewerkt aan hun eigen persoonlijke vloeroefening op muziek. Het blijft toch één van de leukste onderdelen om naar te kijken.
Een prachtige wedstrijd met mooie resultaten. Mara Damstra mag het goud mee naar huis nemen, gefeliciteerd meid. Anna Wensink krijgt zeer verdiend het brons omgehangen. Dione Jarin Mellink eindigt op een mooie tiende plaats en Selda eindigt daar direct achter op een 11e plaats. Prachtige resultaten in een groot deelnemersveld.
In wedstrijd 3 mag Chantal den Breeyen bij de Junioren niveau H ten tonele verschijnen. De zenuwen zijn zeer hoog aanwezig en zorgt hier en daar voor dure fouten.
Chantal start haar wedstrijd op brug en dit doet ze super. De onderdelen die geturnd moeten worden voert ze erg netjes uit en dat mét een verse blaar. Gelukkig is de EHBO doos ons gunstig gezind met pleisters en tape. Als tweede onderdeel de gevreesde balk en helaas gaat dit onderdeel ook niet zoals gehoopt. We gaan daarom snel door naar de vloer, waar Chantal prachtige acrobatische elementen laat zien. De overslag, die ze afgelopen donderdag nog even ingestudeerd heeft, gaat vlekkeloos en ook de arabier kaats gaat fantastisch! We sluiten de wedstrijd af bij het onderdeel sprong. Helemaal Chantal haar ding. Ze behaalt hier zelfs het 4de cijfer van alle deelneemsters. Een goede wedstrijd om op terug te kijken. Een hele ervaring rijker en deze opgedane kennis nemen we mee naar de tweede plaatsingswedstrijden op 8 april te Kollum.
Helaas zijn we niet compleet vandaag van de C-selectie Groot. Door onvoldoende voorbereiding, maar ook blessures hebben we meiden moeten missen. Bij de volgende wedstrijden willen we graag met zijn allen aanwezig zijn.
Voor de meiden die wel aanwezig waren! Dames jullie waren top. Veel succes en plezier bij de voorbereidingen voor de tweede ronde op 8 april.