Een heel prijzenpodium voor Turn- en Gymsport Dokkum!

DSC_4993

Zaterdag 28 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus D5 t/m D2 in Dokkum. Voor de meeste van deze jonge meisjes was dit hun allereerste wedstrijd. In de eerste wedstrijdronde werd Dokkum door maarliefst acht pré-instappers vertegenwoordigd in de categorie pre instap 2 D4: Anke Emma Blom, Janne Arjaans, José Holtewes, Melissa Stuivenvolt, Milena Eelkema, Myla Jagersma, Sterre de Vries, Thealde Rinske Holwerda. Deze dames lieten op de vloer een nette oefening zien en op de sprong liet iedereen goede handstand-platvallen zien. Sterre behaalde met haar vloeroefening het derde cijfer van hun categorie en Thealde behaalde dit op de sprong. Op de brug werden goede oefeningen geturnd en Anke Emma behaalde hier zelfs het hoogste cijfer uit hun categorie met een topscore van 15.100. Melissa behaalde hier het derde cijfer met een prachtige score van 14.950. Bijna iedereen bleef op de balk staan en er werden mooie zweefstanden laten zien. In een deelnemersveld van 21 turnsters eindigde Myla op de 17e plaats, met veel verbetering voor de tweede wedstijd, José 15e, Milena 13e en Anke Emma 10e. Melissa en Thealde belandden door en val naast het podium op een mooie 7e en 8e plaats. Sterre eindigde keurig 5e, één plaats verwijderd van het podium en Janne kreeg het brons omgehangen voor de 4e prijs!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de jongste turnsters in de categorie pre instap 1 D4. Van Turn- en Gymsport Dokkum deden hier vijf turnsters aan mee: Alberta Boelens, Lieke van der Meer, Nine Postma, Sophie Beintema en Yalenka Veenstra. Alberta was net ziek geweest en het was nog even spannend of ze mee kon doen aan de wedstrijd. Toch stond ze er en behaalde een mooie achtste plaats. Yalenka behaalde met haar springbenen op het onderdeel sprong de hoogste score van hun categorie. Nine volgde gelijk met veel power met het tweede cijfer, Lieke met het derde en Sophie met het vierde cijfer. Op de brug lieten de meisjes hun spierballen zien en hier behaalde Yalenka het vierde cijfer, Lieke het derde cijfer, Sophie het tweede cijfer en Nine het hoogste cijfer van hun categorie. Ook op het onderdeel balk  deed Nine dit, waarop ze als een huis stond. Lieke, Yalenka en Alberta bleven ook op de balk staan. Helaas viel Sophie van de balk met de streksprong, maar turnde verder erg stabiel. De op het onderdeel vloer werden de oefeningen netjes uitgevoerd. Na de prijsuitreiking werd bekend dat de turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum op deze wedstrijd ver boven de andere turnsters uitstegen. De drie vriendinnen vulden samen het hele podium met een bronzen medaille, een zilveren medaille voor Lieke en een gouden medaille voor Nine! Yalenka volgde er vlak achteraan en eindigde net naast het podium op een prachtige vierde plaats met een voorsprong van 1,35 punten op nummer 5!

In de andere baan van de tweede wedstrijd turnden de instappers (D2) Alyssa Zeilinga, Famke Bouma, Frouke Boelens, Hedwich Kuperis en Rianne Holwerda. Het eerste toestel was vloer, waarop ze alle vijf een strakke oefening lieten zien. De score’s zaten dan ook dicht bij elkaar. Rianne werd op dit toestel eerste! Door naar de sprong, waar ze allemaal een keurige handstandplat lieten zien. Op de brug lieten ze zien dat ze goed kunnen zwaaien, maar helaas viel Famke bij de landing. Ook de bij de buikdraai hadden een aantal meisjes teveel vaart, maar gelukkig bleven ze er bijna allemaal op. Als laatste het meest spannende toestel, de balk. Alyssa en Rianne vielen bij de training en het inturnen niet met de koprol, maar helaas gebeurde dit wel bij de wedstrijd. Frouke en Hedwich waren in de war met een draai, waardoor ze hun afsprong zonder mat moesten doen. In het eindklassement heeft Alyssa de 4e prijs gewonnen! We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd en ons voorbereiden op de volgende.