Dubbel goud.

DUBBEL GOUD

 

Het was een prachtig acro weekend enkele teams van T&GD kwamen de vloer op tijdens de laatste plaatsingswedstrijd in Dokkum. Het bestuur van T&GD had dit weekend de eer om deze laatste twee wedstrijden te organiseren en dit hebben ze prima gedaan.

Vijf teams doen dit seizoen namens Dokkum mee aan de officiële KNGU wedstrijden.

 

Bij de senioren E trio’s kwamen twee teams in actie; Anouk Knoop-Rianne Bakker-Marieke de Beer (24.80) en het team Christa Poelman-Arwen Bo de Jager en Alice Olijnsma (24.65). Beide teams haalden net geen 25 punten maar kregen lovende verslagen van de jury over de artistieke waarde van hun oefeningen. Ze behaalden respectievelijk een 4de en 5de plaats.

 

Bij de senioren E duo’s kwamen Amélie Monsma-Lianne Reitsma en het duo Sanne Wolters-Jenny Lynn Kootstra de vloer op. Voor Amélie en Lianne was het meedoen vandaag het uitgangspunt. Door blessureleed was de oefening eigenlijk nog niet volledig af en ook de elementen verliepen nog niet vlekkeloos. De meiden hebben een mooie oefening laten zien en naar kunnen gepresteerd.

Sanne en Jenny Lynn wisten net als de vorige wedstrijd de hele zaal weer stil te krijgen. Ademloos zat het publiek en stiekem ook de jury, toe te kijken. De oefening kreeg maar liefst 26 punten en het Goud was dan ook voor deze twee dames.

 

Bij de senioren D mochten Angela Zevenhuizen en Jildou Kootstra laten zien wat ze in hun mars hadden. Een sierlijke oefening met strak uitgevoerde elementen. Een hele kleine balansverstoring bracht even onzekerheid voor de prijsuitreiking. Maar de 24.65 punten waren genoeg om voor een Gouden medaille in ontvangst te nemen.

 

Op FK in Stiens 27 februari zullen drie teams ons vertegenwoordigen; Jenny Lynne –  Sanne, Jildou – Angela en Arwen Bo – Christa – Alice. Het team van Marieke – Anouk – Marieke staat reserve en kan opgeroepen worden.