Dubbel ACRO GOUD Turn- en Gymsport Dokkum

Dubbel ACRO GOUD Turn- en Gymsport Dokkum

Ureterp. Tijdens de District Kampioenschappen Acro behaalden drie van de vijf teams van T&GD een podiumplek en veroverden alle vijf teams een ticket voor de halve finale NK in 7 of 13 mei in Zwolle.

Ytsje de Roos, Melissa Stuivenvolt en Wietske de Jong namen deel in de categorie E junioren. Een technisch zeer strakke oefening met een klein artistiek misverstand op het einde deed dit team net naast het podium eindigen. De score was ruim voldoende voor deelname aan de halve finale. Een zeer knappe prestatie van dit jonge team in deze categorie.

Marieke de Beer en Anouk Knoop, categorie senioren E, behaalden de tweede technische score van de dag wat een uitstekende prestatie is met 120 teams. Ook artistiek heeft dit team een zeer mooie oefening en het geheel werd dan ook beloond met een verdiende zilveren medaille.

Met een geweldige amplitude in de elementen en een correct synchroon uitgevoerde oefening lieten Lieneke Hansma en Thirza Scherjon de concurrentie in de categorie D junioren ver achter zich. Met bijna een punt voorsprong op de nummer twee mochten ze het goud in ontvangst nemen.

Bij de D senioren kwamen er twee teams namens Dokkum de vloer op. Jenny Lynn Kootstra en Sanne Wolters lieten een oefening zien waar de jury van onder de indruk was. Artistiek scoorde dit team net als hun teamgenootjes (Shirien en Chayenne) de op één na hoogste score van de dag. Helaas ging een element niet helemaal naar wens waardoor het podium buiten bereik bleef. Wel behaalden ze een ticket voor de halve finale.

Shirien Elbakry en Chayenne Bosch lieten de mooiste oefening van de dag zien en behaalden zeer terecht het goud. Ze scoorden artistiek het tweede cijfer van de dag en technisch de hoogste, in totaal behaalden ze van de 120 teams met 34.20 de meeste punten.

Lijkt acro jou ook een leuke sport kom dan eens langs in Turnhal De Brêge te Dokkum. Meer informatie over de acro bij T&GD kunt u krijgen via acrotgd@gmail.com.