Drie Fries kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum

Drie Fries kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum

Zaterdag 13 januari was het provinciaal kampioenschap van de eerste en tweede divisie turnen in Heerenveen. 

Chayenne Bosch begon de dag bij de categorie Pupil 1 Nationaal 2. Aan de rekstok lukte het haar om een reus te turnen voor pluspunten en op de vloer liet ze voor het eerst een flikflak-salto zien. Op het onderdeel sprong ging de tweede sprong niet zo netjes, maar desondanks kreeg ze een prima score voor beide sprongen samen. Het toppunt was de balkoefening, waar Chayenne heel strak turnde. Ze behaalde met 13.450 punten de hoogste score van haar categorie en een ticket voor de toestelfinale balk. Bij de prijsuitreiking kreeg Chayenne met ruim drie punten voorsprong de gouden medaille voor de titel Fries kampioen! Van district Noord: Friesland, Groningen en Drenthe werd Chayenne tweede.

Dané Koenen turnde in de tweede wedstrijdronde bij de pupillen 2 N2. Ze heeft laten zien erg vooruit te zijn gegaan en turnde een super wedstrijd. Voor het eerst turnde ze op de sprong de flikflak tot rug en aan de brug reuzen met streksalto af. Ook op de balk en de vloer turnde ze sterk. Ze behaalde op de sprong, brug en de balk het hoogste cijfer van haar categorie en heeft daarmee voor alle vier onderdelen een ticket voor de toestelfinales binnen. Dané behaalde met ruim vier punten voorsprong het goud en mag zich Fries kampioen noemen. Ook werd ze eerste van district Noord!

In de laatste wedstrijdronde turnde Thirza Scherjon bij de categorie Jeugd N3. Thirza wilde graag reuzen aan de brug laten zien. Dit heeft ze gedaan tijdens het inoefenen, maar tijdens de wedstrijd hebben we gekozen voor stabiliteit. Dit heeft haar een prima score opgeleverd, waarmee ze een ticket voor de toestelfinale brug binnen heeft gehaald. Thirza liet zien dat ze goed kan springen en behaalde op de sprong de hoogste score van haar categorie. Ook op de balk deed ze dit en hier haalde ze met de hoogste score een toestelfinale. Daarmee heeft ook Thirza op alle vier toestellen een plek in de toestelfinale. In de vloeroefening zat een foutje, waardoor de score hier tegenviel, maar Thirza liet de concurrent met bijna vier punten verschil achter zich in het eindklassement. Ze won met het goud de titel Fries kampioen werd derde van district Noord!

Met drie Fries kampioenen en vol goede moed voor de landelijke kwartfinale keert Turn- en Gymsport Dokkum huiswaarts.