Doutzen Schilstra haalt de top tien op de halve finale

Doutzen Schilstra haalt de top tien op de halve finale

Op zaterdag 1 april werd de landelijke halve finale voor de derde divisie in Bellingwolde gehouden. Maar liefst vijf turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hadden zich hiervoor weten te plaatsen.

Welmoed van der Bij en Thirza Scherjon begonnen de wedstrijddag in de categorie pupil 2 N3. Ze begonnen op de balk, waarop Welmoed keurig bleef staan. Thirza viel helaas met het boogje, maar ze eindigde de de oefening met een mooie radslag-salto van de balk af. Op de vloer turnden Welmoed en Thirza beide een flikflak gevolgd door een hoge salto en het toestel sprong turnden ze naar behoren. Ze sloten de wedstrijd mooi af met een keurige brugoefening, waarbij Welmoed de kip goed uitvoerde en Thirza eindigde met een mooie streksalto af. Welmoed eindigde op de 22e plaats en Thirza op de 15e plaats.

Delina van der Meulen turnde in de categorie Jeugd 1 N4 en startte hier op de brug, waarbij ze goed begon met de kip. De oefening liep daarna niet helemaal soepel door, maar ze eindigde met een hoge salto af. Op de balk stond Delina als een huis en op de vloer turnde ze een erg nette oefening, wat haar een mooie score van 13.667 opleverde. Helaas lukte het vandaag niet om een half in-half uit te laten zien over de pegasus, maar in plaats daarvan turnde ze twee keer een keurige overslag. Delina heeft een goede wedstrijd geturnd en eindige op de 16e plaats.

Doutzen Schilstra was in vorm vandaag en turnde bij de junioren D. Ze ging knallend de wedstrijd in met twee keer een half in – half uit als nooit tevoren. Op de brug turnde Doutzen goed en sloot de oefening af met een hoge streksalto. Doutzen bleef vervolgens keurig op de balk staan, maar kwam hier tekort in de moeilijkheid. Doutzen had zin in het onderdeel vloer en dit was te zien. Ze straalde en sprong in haar slotserie een streksalto met halve draai. Doutzen kwam maar een halve punt tekort voor en plek in de finale en eindigde als eerstejaars junior op een knappe 10e plaats.

In de laatste wedstrijd turnde Froukje Sliedrecht bij de senioren C. De balk werd door Froukje stabiel geturnd en ze verliet de balk pas met een vrije overslag met hele draai als afsprong. Op de vloer turnde Froukje een moeilijke slotserie: een arabier gevolgd door een anderhalve schroef. Froukje had als doel om vandaag een nieuwe sprong te turnen: een tsukahara over de pegasus. Dit is haar gelukt, erg knap! Ze sloot de wedstrijd af met haar brugoefening, waarbij netter werd geturnd, maar ze helaas een val moest incasseren bij de afsprong. Froukje eindigde op de 23e plaats.

De turnsters keerden met opgeheven hoofd en leerpunten huiswaarts. Ze zijn trots dat ze op deze landelijke halve finale hebben mogen staan, waarbij de concurrentie sterk was.

DSC_0206