Doorstroming naar NK meerkamp, toestelfinales en teams voor Turn- en Gymsport Dokkum

Doorstroming naar NK meerkamp, toestelfinales en teams voor Turn- en Gymsport Dokkum
 
In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart vond de halve finale plaats in Rotterdam.
Op zaterdag turnden Lieke van der Wal en Thealde Holwerda in de categorie jeugd tweede divisie. Thealde blonk uit op de brug met een mooie losom reus. Ze eindigde in de meerkamp op de veertiende plek. Lieke won goud op de meerkamp en haalde op de vloer en de balk het hoogste cijfer van het deelnemersveld. Daarmee heeft ze zich geplaatst voor het NK meerkamp en twee toestelfinales.
Op zondag turnde Elyze Wierda in een team niveau 1, het hoogst haalbare niveau voor deze leeftijd. Een van haar teamleden was ziek, waardoor alle scores meetelden. Elyze straalde op de vloer en heeft hier een goede score van maar liefst 13.250 gehaald. Ook op de balk liet ze zien zich sterk te hebben verbeterd en ze haalde hier zelfs het derde cijfer. Met het team eindigden ze vijfde.
Daarna mocht het team jeugd tweede divisie hun halve finale turnen, bestaande uit Thealde Holwerda, Lieke van der Wal, Tessa van der Vliet en Nikée Feitsma. De dames turnden een erg sterke wedstrijd en waren onverslaanbaar. Ze wonnen met maar liefst 4,7 punten voorsprong het goud en plaatsten zich voor het NK teams.
Tot slot turnde het team supplement C, bestaande uit Nine Postma, Fenna Hoekstra, Thirza Scherjon, Jildou Halma, Swany de Haan en Larissa van der Woude. Op deze halve finale telden alle scores mee. Op de balk moesten we helaas wat vallen incasseren, maar op de andere onderdelen is zeer sterk geturnd. Het team won het zilver en heeft zich gekwalificeerd voor het NK teams.