Doorstroming naar NK meerkamp en toestelfinales voor Turn- en Gymsport Dokkum.

Doorstroming naar NK meerkamp en toestelfinales voor Turn- en Gymsport Dokkum.

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 maart vond de derde kwalificatiewedstrijd teams en de halve finale individueel plaats in Volendam.
Het team supplement C turnde op zaterdag de derde kwalificatiewedstrijd. Het team bestaat uit Nine Postma, Fenna Hoekstra, Thirza Scherjon, Jildou Halma, Swany de Haan en Larissa van der Woude. Net als bij de andere kwalificaties waren ze onverslaanbaar en wonnen ze het goud. Komende zondag gaan zij daarmee met een maximale score de halve finale in, die gehouden wordt in Rotterdam.
Tevens turnden op Nikée Feitsma en Tessa van der Vliet (combinatie GV Leeuwarden en Turn- en Gymsport Dokkum) op de zaterdag. Beide turnsters wisten zich te plaatsen voor de NK meerkamp bij de jeugd tweede divisie. Daarnaast turnde Nikée zich naar de hoogste plaats op het onderdeel brug, waarmee zij een ticket voor de toestelfinale op dit onderdeel binnensleepte.
Op zondag turnden Fenna Hoekstra en Thirza Scherjon hun individuele halve finale in de categorie junior tweede divisie. Beide lieten de concurrentie ver achter zich met een eerste plaats voor Thirza en een tweede plaats voor Fenna. Naast de plaatsing voor het NK meerkamp waren er per toestel twee plekken voor de toestelfinales. Deze werden op de brug en op de vloer door Fenna en Thirza veroverd. Daarnaast sleepte Thirza op de balk haar derde toestelfinale binnen. Een zeer uitzonderlijke prestatie van deze dames binnen dit hoge niveau.
Swany de Haan en Larissa van der Woude sloten het weekend af bij de senioren derde divisie. Met hier en daar een foutje hebben zij ook mooie dingen laten zien. Beide dames sprongen dit weekend voor het eerst een tsukahara gehoekt op de sprong. Bij deze categorie is er maar één plek voor de doorstroming naar de toestelfinale. Deze plek wist Swany te bemachtigen met de beste balkoefening en Larissa op de brug. Daarnaast wist Larissa zich te plaatsen voor de NK meerkamp.