C selectie groot

Wedstrijd turnen is er op verschillende niveaus. Bij de C selectie turnen wij in de 6e divisie.
Net zoals bij de A en B selectie gaat het om de uiteindelijke presentatie van de oefeningen. Turnen is een jurysport, dat blijft zo ook in de lagere niveaus. Hier trainen we dan ook hard voor, maar wel een ieder op zijn eigen kunnen.

Bij de keuze oefenstof, vanaf 12 jaar, kan men een keuze maken uit verschillende elementen om deze toe te voegen aan de oefening. Samen met de coach zet je je oefening in elkaar. Hier is dus veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, maar vraagt ook een grote eigen inzet, doorzettingsvermogen en zelfverantwoordelijkheid. Uiteindelijk is het jouw oefening en jouw wedstrijd. De leiding is er om jou te begeleiden naar jouw doelen. Turnen is een individuele sport en de sporter is degene die de uiteindelijke route bepaald.
Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes!

Turnen is daarmee een perfecte voorbereiding voor het latere leven, waarbij je je succes ook niet van een ander kunt laten afhangen.

Elke donderdag is er de turnfun 12+, via deze groep kan de doorstroom naar de C selectie groot plaatsvinden. Bij doorstroom is het raadzaam om bij beide groepen te blijven trainen, zodat er twee trainingsmomenten in de week zijn. 

Heb jij het in je om een turnster te willen zijn?