Dané Koenen 5e op FK

Afgelopen zaterdag mocht Dané Koenen in Harkema in actie komen op het FK voor niveau 11/12.

Dané deed mee met de pré instap meisjes op niveau 11.

 

We begonnen bij sprong en er werd twee keer een mooie half in tot buiklig geturnd. Op naar brug waar Dané goed op vooruit is gegaan en dat was te zien de 2e score: 14.15. Balk is een sterk onderdeel van Dané ze beheerst hier al vele elementen op. Een radslag of boogje is voor haar een ‘makkie’. Helaas ging de zweefstand niet goed en dat kost veel punten! Op vloer dan maar de mooiste oefening turnen die we kunnen en dat deed Dané. In de einduitslag werd Dané 5e van de 20 meisjes een mooie prestatie.

 

De oefeningen van niveau 11 zijn voor Dané helaas weinig uitdagend, dit omdat zij al vele elementen beheerst, die zij niet mag laten zien op een wedstrijd. Dané is namelijk nog te jong om op een andere niveau te mogen turnen. Trainster Kim zag bij de eerste proefles van Dané bij de selectie al dat zij veel talent had en het ver kon gaan schoppen. Om te kijken of anderen dit talent ook in Dané zagen werd er samen met Jenny-Lynn Kootstra en Wietske de Jong van de A-selectie mee gedaan aan de districttest voor Friesland, Groningen en Drenthe. Tijdens deze test moeten de turnsters allemaal fysieke testjes doen die kracht, lenigheid & coördinatie meten.

 

Dané en Wietske behaalden genoeg punten en mochten instromen in de districtselectie. Trainster Kim had even gepolst bij de trainster van TSH Heerenveen of Dané ook mocht komen trainen in het pré instap groepje op zondag als extra training en ondersteuning. De trainers waren erg enthousiast over Dané en zij werd dan ook uitgenodigd om in dit groepje te komen trainen. Na een seizoen hard getraind te hebben, kwam vanuit Janneke Bloembergen de vraag of Dané een proefperiode bij de opleidingsgroep van Topsport Heerenveen wil gaan volgen! Wat een prestatie van deze jonge dame van 8 jaar.

Dané zal in het komende seizoen 3x in Heerenveen trainen en 1x in Dokkum. Na de proefperiode wordt besloten of Dané in Heerenveen blijft trainen of dat Dané in Dokkum blijft. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Niet alleen haar talent, maar ook de afstand Dokkum-Heerenveen, de belasting voor ouders maar ook medewerking van school heeft hier mee te maken. We wensen haar heel veel succes maar gelukkig zien we haar de eerste periode ook nog bij Turn-en Gymsport Dokkum!

 

 

 

Image