Congres Gymsport.nl groot succes!

Het 2e Gymsport.NL congres was weer een succes! Bekijk onderstaand filmpje voor enkele sfeerbeelden.

Het 2e GymsportNL bestuurderscongres is hét congres van Gymsport.nl, het kennis- en communicatieplatform voor gymclubbestuurders van de KNGU in samenwerking met Arko Sports Media. Deze tweede editie bood wederom een combinatie van actuele thema’s, topsprekers, verdiepende expertsessies en de gelegenheid tot netwerken met collega’s uit het hele land. Dit jaar was het een middag-avond bijeenkomst en gaf daardoor de mogelijkheid tot bezoek aan de Fantastic Gymnastics NK 2014.

 

Het congres bood een combinatie van plenaire, visionaire lezingen (over het waarom) en verdiepende praktische expertsessies (over hoe & wat). De expertsessies bestonden uit meerdere rondetafelgesprekken met deskundigen en gingen in op de belangrijkste onderdelen van de gymsport, te weten:

 

. Clubmanagement – Goed werkgeverschap

. Accommodatiebeleid – ins & outs modulair accommodatiesysteem

. Nijntje Beweegdiploma – de belangrijkste vragen beantwoord

. Goed besturen – de rol van Veilig Sportklimaat (VSK)

 

Na de expertsessies was er een diner en aansluitend het plenaire programma. Tijdens het plenaire programma maakten we de brug naar de toekomst; het waarom van nieuwe initiatieven voor zowel de leden, de clubs als voor de regio’s. Hierin stonden we stil bij:

 

. nieuwe sportvormen en trend in het sportaanbod;

. het belang van het Nijntje Beweegdiploma;

. de rol van (landelijke) evenementen voor lokale betrokkenheid.

 

Daarnaast bood het congres veel ruimte voor het netwerken met nieuwe en bestaande collega’s!

Achtergrond

De KNGU is één van de grootste sportbonden in Nederland. Bij de sportbond zijn 1.100 gymclubs aangesloten met in totaal ruim 245.000 sporters, binnen één van de vijftien gymdisciplines die de KNGU telt.

 

De website www.kngu.nl en het blad GYM vormden de afgelopen jaren de nieuwsbronnen voor bestuurders. De informatie werd enigszins versnipperd aangeboden. Daarom heeft de KNGU, in samenwerking met Arko Sports Media, een inspirerend nieuw kennis- en communicatieplatform gelanceerd in januari 2013, exclusief voor gymclubbestuurders: Gymsport.nl

De KNGU heeft in het verleden ook verschillende bijeenkomsten georganiseerd. In juni 2013 organiseerde de KNGU, in samenwerking met Arko Sports Media, een eerste congres bedoeld voor bestuurders van gymclubs (leden van het kennisplatform Gymsport.nl en niet-leden). Het uitgangspunt voor het congres is het delen van actuele kennis en het ontsluiten van het netwerk. De content is van hoge kwaliteit waarbij de relevantie voor de doelgroep het belangrijkste is. Deze eerste editie stond in het teken van besturen naar de toekomst, met deskundige sprekers Berend Rubingh (Manage to Manage) en Peter Sprenger (Techonomy). Er waren zo’n 100 deelnemers aanwezig die het congres beoordeelden met een 7.5.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor bestuurders van gymclubs, zowel leden van het kennisplatform Gymsport.nl als niet leden. Daarnaast vertegenwoordigers vanuit sportaccommodaties, gemeenten, toeleveranciers en andere belangstellenden.

Verwacht worden zo’n 150-200 deelnemers.