Chayenne Bosch turnt naar de top 10 op het NK turnen!

Chayenne Bosch turnt naar de top 10 op het NK turnen!

Op zaterdag 10 juni was het bondskampioenschap turnen in Duiven. Turn- en Gymsport Dokkum werd hier vertegenwoordigd door Chayenne Bosch in de categorie instap N2. Tijdens de voorrondes had zij zich hiervoor weten te plaatsen door bij de 36 beste turnsters van Nederland over te blijven. 

Chayenne begon op het onderdeel vloer, waar zij onder andere een dubbel flikflak liet zien. Voor deze oefening op muziek behaalde zij met 13.600 een mooi cijfer. Vervolgens sprong ze een goede overslag over de pegasus en een mooie arabier streksprong. Ze kreeg hier een mooie score van 13.450. Na twee onderdelen was te zien dat Chayenne meedraaide in de top, met op dat moment een vierde plaats. Het derde toestel was de brug, waaraan ze de mooiste oefening van dit seizoen liet zien. Ze turnde een goede kip en hoge zwaaien, bijna naar handstand. Tot slot turnde Chayenne een balkoefening waarbij ze het nog even spannend maakte, maar ze bleef er gelukkig op staan.

Na vier onderdelen was  de eindklassering bekend. Chayenne is op een erg knappe tiende plaats geëindigd. Ze heeft daarmee laten zien echt in de top van Nederland mee te draaien!

Na deze vroege turnwedstrijd, had Chayenne later op de dag ook nog het bondskampioenschap acro te gaan. Natuurlijk erg bijzonder om twee NK’s op één dag te mogen doen. Chayenne van nog maar negen jaar oud, heeft aan het einde van de dag de focus goed vast weten te houden, ontzettend knap. Dit resulteerde in de titel Nederlands kampioen samen met haar partner Shirien Elbakry!