Bondsfinale turnen eerste divisie

Afgelopen weekend op 15 en 16 juni waren de Nederlandse kampioenschappen turnen van de eerste divisie in Tilburg.

Nine Postma turnde namens Turn- en Gymsport Dokkum in de categorie instap N1. Ze begon met een mooie vloeroefening en haalde hier een prima score. Ook de sprong ging goed. De rekstokoefening ging helaas niet zoals verwacht. Nine maakte een zwaai te weinig en stond met losom knap in de handstand, maar viel toen helaas de verkeerde kant op. Vervolgens had ze helaas nog twee vallen van de balk. Ondanks dat maakte ze de oefening af met een mooie radslag tot tenenstand. De fouten hebben veel punten gekost, maar Nine mag trots zijn dat ze in dit hoogste niveau in de meerkampfinale stond. Nine eindigde op de 24e plek van Nederland.

Nine had zich tijdens de voorronde ook nog weten te plaatsen voor de toestelfinale sprong op zondag. Ze turnde twee keurige sprongen. Het was spannend, want de scores lagen dichtbij elkaar en het scheelde dan ook maar 0,3 punten met het goud. Nine is knap vijfde geworden.

Dané Koenen turnde namens W.I.K.- F.T.C. & Turn- en Gymsport Dokkum in de categorie jeugd N2. Zij turnde een goede meerkamp op zaterdag, waarmee ze de dertiende plek haalde. Balk is een goed onderdeel van Dané en ze stond daarom terecht in de balkfinale op zondag. Dané eindigde hier op een keurige vierde plaats!