Assisteren is leuk & leerzaam!

Vind je het leuk om te assisteren bij de lessen binnen je vereniging en wil je graag leren en oefenen hoe je dat allemaal moet doen, dan is deze opleiding helemaal iets voor jou!

 

Ben je tien jaar of ouder, dan kun je de gymopleiding volgen. Het is een opleiding die je gewoon kunt doen bij je eigen vereniging.

De kosten van de opleiding worden vergoed door de vereniging.

Als je graag assistent wilt worden dan moet je het volgende doen.

 

Vraag aan je lesgever of hij/zij jou wil helpen en of hij/zij je wil aanmelden voor de opleiding Junior Assistent 1 en materialen wil bestellen. De lesgever ontvangt dan voor jou een stoere tas met een opdrachtenboekje, een pen, een oranje T-shirt en nog wat andere leuke dingen. De tas kun je later natuurlijk weer gebruiken als sporttas.

 

Tijdens de opleiding leer je hoe je kinderen kunt laten klimmen en klauteren, rollen en duikelen, springen, maar ook hoe je moet helpen bij de handstand en de radslag en nog veel meer turnelementen. Ook leer je hoe al het gymnastiek materiaal werkt en hoe je dat veilig neer kan zetten. Als je klaar bent met de opleiding dan krijg je het oranje assistenten T-shirt van de lesgever en ontvang je een officieel erkend diploma Gymnastiek Assistent 1.

 

Inschrijven

 

Lesgever

Voor de lesgever is er een handleiding met alle uitgewerkte opdrachten. Wanneer alles is afgetekend kan de lesgever voor jou een officieel erkend diploma Assistent 1 aanvragen

 

Diploma en vervolgopleiding

Wanneer je de opleiding tot Junior Assistent 1 met goed gevolg hebt afrond, ontvang je het diploma. Wil je nog verder dan kan je bij de KNGU de opleiding Assistent Leider 2 volgen. Om te starten met deze opleiding moet je 14 jaar of ouder zijn. Ben je in het bezit van een diploma assistent 1, dan mag je een via een verkort traject, EVK, de niveau 2 opleiding doorlopen.