Arwen Bo de Jager, Sarah van de Meulen en Sophie Beintema Nederlands Kampioen Acro

Arwen Bo de Jager, Sarah van de Meulen en Sophie Beintema

Nederlands Kampioen Acro

Oss. 9 juni waren drie teams van Turn- en Gymsport Dokkum vertrokken naar het zuiden van het land. Tijdens een lange route van wedstrijden wisten deze drie teams door te dringen tot de finale voor E en D niveaus. Een unieke ervaring voor deze teams.

 

Arwen Bo de Jager, Sarah van der Meulen (Zwaagwesteide) en Sophie Beintema streden mee in de categorie trio E junioren. Het hele seizoen verliep voor de dames succesvol en diverse medailles hingen al in de kast. Maar dit was het moment waarop het moest gebeuren en alle ogen, zowel van de jury het publiek op de tribune maar ook het thuispubliek via livestream waren op hen gericht. De dames lieten zich hier niet door beïnvloeden en zetten een geweldige oefening neer. Met meer dan een punt voorsprong op de nummer twee werden ze dan ook Nederlands Kampioen.

 

Bij de D junioren mochten Evelyn Bakker (Kollum) en Thealde Holwerda (Oosternijkerk) meestrijden om de hoogste eer. Dit team maakte op de halve finale een duur foutje en kwam daardoor nog net als laatste de finale binnen. Dit wilden de dames toch wel even recht zetten en met een perfecte choreografie en zeer strakke technische oefening kregen ze het hele publiek stil. De jury wist dit te waarderen en ze mochten het podium betreden om zilver in ontvangst te nemen.

 

Het derde T&GD team bestond uit Jildou Kootstra (Leeuwarden) en Flore Postma. Voor hen was meedoen het belangrijkste en kijken hoe ver ze zouden komen. Een prachtige bijna perfecte oefening liet dit team zien aan publiek en jury. De verwachtingen waren dan ook hoog maar helaas wist de jury deze oefening dit keer iets minder te waarderen dan trainers en thuis meekijkend publiek. Toch leverde het hen nog een geweldige 7de plaats op wat een super prestatie is.

 

Op 23 juni komen nog twee teams van Turn- en Gymsport Dokkum in actie op het Nederlands Kampioenschap Acro C in Rotterdam.