Afscheid Juf Margreet

Afscheid Juf Margreet

Dinsdag 26 juni was het dan zover: de allerlaatste dansles van Juf Margreet. De afgelopen jaren is de groep steeds kleiner geworden en ondanks allerlei acties en initiatieven is het ons niet gelukt om meer danseressen aan te trekken. Daarom hebben we in goed overleg met elkaar besloten te stoppen met dansen bij T&GD.
We kunnen terug kijken op een paar hele mooie jaren waarin de danseressen van T&GD veel hebben geleerd. Mooie choreografieën, soms moeilijke danspasjes, vette muziek, de meiden hebben zelfs meegedaan aan het Fries Kampioenschap Jazzdans en zijn daar 4de geworden. Een knappe prestatie die werd beloond met een mooie beker die om beurten met de meiden mee naar huis mocht om aan iedereen te laten zien en ook heel veel lol hebben met elkaar. Want dat staat voorop: plezier hebben met elkaar en lekker bewegen op muziek!

Op deze laatste dansles had juf Margreet samen met haar meiden een dans ingestudeerd om te laten zien aan alle ouders, broertjes en zusjes. Voordat iedereen mocht komen kijken, werd er nog druk geoefend achter gesloten deuren. Daarna mocht iedereen komen kijken en genieten. De groep begon met een warmin up: de douchedruppel. Een leuke oefening waarbij alle spiergroepen worden opgewarmd en dat op de muziek van vallende douchedruppels. Erg leuk om te zien.
En tot slot hebben ze met hun laatste dans laten zien hoe goed de meiden hebben leren dansen de afgelopen jaren.

En toen was het dan toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Juf Margreet kreeg cadeautjes van de leerlingen en ook van het bestuur kreeg ze een mooie bos bloemen en een grote doos chocola.