Afgelopen zaterdag 10-03-2018 werd de tweede plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 3 georganiseerd in Burgum!

Afgelopen zaterdag 10-03-2018 werd de tweede plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 3 georganiseerd in Burgum!
Voor Turn- en Gymsport Dokkum kwamen 14 turnsters in actie.

 

Alyssa Zeilinga, Frouke Boelens en Jasmijn Donkervoort (pupil I D2) mochten het spits afbijten in de eerste wedstrijd.

Alyssa begon met een foutje op de brug. Ze had zo’n vaart over na de buikdraai, dat ze deze niet meer kon afremmen. Ze herpakte zich goed en liet een stabiele balkoefening zien. Ze kreeg voor dit onderdeel dan ook het hoogste cijfer van haar categorie! Op de vloer vergat ze de twee handstanden die geturnd moeten worden in de oefening, maar gelukkig heeft ze die later nog wel gedaan.

Ze sloot haar wedstrijd af met twee mooie handstand platvallen.

Ook Frouke startte met een foutje op de brug. Na een nette oefening mistte ze een voet bij de ondersprong, waardoor deze niet helemaal volgens plan ging. Ook de balk ging niet helemaal als gepland. Gelukkig herpakte ze zich op de vloer, waar ze een prachtige overslag liet zien en mooie handstanden. Op de sprong behaalde ze zelfs het 3e cijfer van haar categorie!

Jasmijn turnde de hele wedstrijd heel erg strak. Op de brug, balk én de vloer behaalde ze het 3e cijfer! Jasmijn heeft geen grote fouten gemaakt en dit was te zien in het eindklassement!  Ze mocht ook deze wedstrijd weer het podium betreden voor de 2e plek!

Frouke werd 11e en Alyssa 10e.

 

In de tweede wedstrijd kwamen 6 turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum in actie. Dit waren Jennifer de Vries en Mirjam Slager (pupil I D3), Manou Storm, Caithlyn de Vries, Jirte Ludema en Julia Ludema (jeugd I D3).
Jennifer en Mirjam lieten op alle 4 de toestellen nette oefeningen zien. Ze hadden hard geoefend voor deze wedstrijd en dat was te zien! Jennifer haar beste toestel van vandaag was de sprong, hier liet ze twee prachtige handstand platvallen zien. Mirjam scoorde haar hoogste cijfer op de brug. Hier haalde ze met haar mooie oefening een 13,800!
In het eindklassement werd Mirjam 12e en Jennifer eindigde op de 10e plek!

 

Manou heeft een nette wedstrijd gedraaid en ze behaalde zelfs het 4e cijfer van haar categorie op de brug!  Ook Caithlyn draaide een keurige wedstrijd. Haar hoogste cijfer behaalde ze op de vloer, een 14,100! Jirte had niet zoveel geluk op de vloer. De jury heeft haar kaars niet gezien of niet geteld, dit kostte haar 2 hele punten, maar we konden er niets tegen doen. Ze liet haar hoofd niet hangen en ging heel goed door met de andere 3 toestellen! Hier turnde ze heel beheerst. Op de sprong behaalde ze zelfs het 4e cijfer van haar categorie!
Ook Julia liet zien dat ze netjes kan turnen. Op de sprong behaalde ze het 3e cijfer van haar categorie en op de vloer zelfs het 2e cijfer!
In een sterk deelnemersveld eindigde Jirte op de 10e plek, Manou werd 9e, Caithlyn 7e en Julia werd 6e!

 

In de derde wedstrijd mochten, Maureen Oud, Bente Zijlstra en Nynke Dijkstra hun oefeningen aan de jury laten zien.

Maureen begon heel sterk op de brug. Ze kreeg het 5e cijfer van de jury op dit onderdeel! Helaas had ze een beetje pech bij de balk. Ze kreeg 2 punten aftrek doordat de fouetté draai niet geteld is, maar de rest van de oefening was erg stabiel. Ze herpakte zich goed op de vloer en sprong daarna twee mooie handstand platvallen op de sprong! Ze kreeg hierbij het 4e cijfer van haar categorie!

In het eindklassement eindigde Maureen op de 10e plaats.

Bente turnde de gehele wedstrijd door stabiel en liet mooie oefeningen zien. Op de brug behaalde ze zelfs het 5e cijfer van haar categorie! Voor deze wedstrijd heeft ze wat meer kunnen oefenen en dit was te zien. Op de balk is Bente er in de moeilijkheid op vooruit gegaan, dit betekend dat ze minder minnetjes turnde dan de vorige wedstrijd! Bente eindigde in het eindklassement op de 9e plek.

Nynke begon heel sterk op de brug en dit wist ze de gehele wedstrijd vol te houden! Haar brugoefening werd beloond met het 4e cijfer en vervolgens haar balkoefening met het 3e cijfer! Ook op de vloer en sprong turnde ze naar behoren en bij de prijsuitreiking mocht Nynke het podium betreden voor de zilveren medaille!

 

In de vierde en laatste wedstrijd was het de beurt aan Nienke Postma en Juliette Tuil (jeugd 1 D2).
Het eerste toestel was de sprong en hiermee begon de wedstrijd meteen goed! Nienke en Juliette lieten beide twee mooie overslagen over de kast zien. Juliette behaalde zelfs het 2e cijfer van haar categorie! Ook op de brug turnden beide dames sterk. Nienke turnde mooi alles achter elkaar door en liet een prachtige salto af zien. Ook Juliette had een strakke oefening op de brug, zij haalde zelfs het hoogste cijfer van haar categorie op dit onderdeel!
Op de balk kan er nog gewerkt worden aan de moeilijkheid, maar door heel netjes te turnen wist Nienke toch het 3e cijfer te behalen op dit toestel! Met een arabier flikflak en een overslag op de vloer sloten Nienke en Juliette hun wedstrijd af.
Juliette werd in het eindklassement 6e en deze wedstrijd mocht Nienke de bronzen medaille omhangen!

 

We kijken terug op een bijzondere wedstrijd. Niet iedereen had haar dag, maar er zijn ook zeker weer persoonlijke doelen behaald! Het wachten is nu op de doorstroming voor de Friese Kampioenschappen en tot die tijd kunnen we weer verder met nieuwe elementen!