Afgelopen weekend stond de 2e plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 4 op het programma.

Afgelopen weekend stond de 2e plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 4 op het programma. Baukje Anna en Nessa mochten zaterdag ochtend het spits afbijten bij de pupillen 2 niveau D1. Voor Baukje Anna was het een dubbele spannende dag, ze mocht de wedstrijd sneller doen, zodat ze daarna nog mee kon doen aan het FK Acro in Buitenpost. De dames begonnen bij brug met alle twee een keurige oefening. Nessa haar harde werken op de trainingen werd beloond. Ze werd 2e op dit toestel! Op de balk hebben ze alle twee een goede oefening gedraaid. Door naar de vloer. Helaas had Baukje Anna een black out en vergat de oefening, hierdoor heeft ze veel punten aftrek gekregen. Nessa draaide een top oefening met een hoge uitgangswaarde. De wedstrijd werd door beide dames keurig afgesloten door twee mooie sprongen te laten zien! Nessa viel helaas net buiten het podium en werd 5e. Door de black out op vloer werd Baukje Anna dit keer 16e.

In de derde wedstrijd was Famke aan de beurt bij de pupillen 1 niveau D1. Zij mocht beginnen op vloer. Ze draaide een mooie strakke oefening. Door naar de sprong, ook hier heeft Famke twee mooie sprongen laten zien. Het derde toestel was de brug. Famke had een hele mooie opzwaai voor de buikdraai. Helaas had ze iets te veel vaart bij het ophurken waardoor ze bijna viel. Gelukkig kon ze zichzelf herstellen en kon ze de oefening nog mooi afmaken. Het laatste toestel was de balk. Famke deed dit keer voor het eerst de radslag op een wedstrijd. Helaas viel ze er wel af, maar dat ze hem gedaan heeft was een hele overwinning, waar ze trots op kan zijn. Famke werd knap 6e deze wedstrijd en heeft daarmee laten zien dat ze goed mee kan draaien op dit niveau met een erg sterk deelnemersveld.

Op zondag was het in wedstrijd 1 de beurt aan Melissa en Milena bij de instappers niveau D1 en aan Marije en Naomi bij de jeugd niveau D1. Melissa en Milena begonnen op sprong. Ze lieten alle twee, twee prachtige sprongen zien. Melissa werd 2e op dit onderdeel. Door naar de brug ook hier hadden ze alle twee een goede oefening! Op balk had Milena een hele stabiele oefening met een super mooie koprol. Dit werd beloond met een 3e plaats op dit toestel. Melissa viel er helaas af met de koprol, maar had verder wel een mooie oefening. Tot slot moesten deze dames nog naar vloer. Milena haar oefening was al veel beter op de muziek dan de vorige keer en ook de elementen gingen netjes. Melissa draaide een strakke oefening wat werd beloond met een 2e plaats op dit toestel. Ook mocht Melissa de zilveren medaille mee naar huis nemen. Milena viel net buiten de prijzen en werd 5e

Marije en Naomi mochten beginnen op balk. Marije had een geweldige oefening en met de radslag stond ze als een huis. Helaas viel ze er bij een danspasje toch nog af. Naomi draaide een nette oefening, maar viel er helaas wel af bij de radslag. Op de vloer hebben Naomi en Marije alle twee een keurige oefening laten zien. Marije werd op dit toestel 3e! Door naar de sprong. Marije sprong twee mooie overslagen. Naomi beheerst de half in half uit zo goed dat ze hem ook op een wedstrijd kon doen. Haar twee mooie sprongen met een hoge uitgangswaarde werden dan ook beloond met overtuigende 1e plaats op dit toestel. De wedstrijd werd afgesloten op de brug. Marije begon haar brug erg mooi met hoge opzwaaien. Helaas liet ze bij de salto iets te vroeg los, waardoor ze viel bij de landing. Naomi draaide een nette oefening, met ook hoge opzwaaien en een nette afsprong. Dit werd beloond met een 3e plaats op dit toestel. In het eindklassement mocht Naomi het zilver mee naar huis nemen. Marije werd dit keer 6e.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan Hiske bij de pupillen 1 D1. Hiske mocht beginnen op vloer. Ze draaide een keurige oefening met mooie series. Op sprong liet ze een goede overslag zien en een mooie hoge salto. Door naar de brug. Hiske zat goed in de wedstrijd, want ook hier liet ze alweer een goede oefening zien met hooguit een paar schoonheidsfoutjes. De wedstrijd werd afgesloten op de balk. De vorige wedstrijd was Hiske ziek en hebben we uiteindelijk besloten de balk niet te doen. Deze keer was ze gelukkig wel fit en heeft ze laten zien dat ze de balk goed de baas is. Een prachtige oefening met veel plusjes heeft er voor gezorgd dat ze op dit onderdeel 2e is geworden. Hiske viel helaas net buiten de prijzen met een 5e plaats in het klassement.

In de laatste wedstrijd van dit drukke wedstrijdweekend was het de beurt aan Mellanie bij de junioren niveau G. Ook zij mocht beginnen op vloer. Ze draaide een fantastische oefening met prachtige series. Ze had op dit toestel een hoge uitgangswaarde en werd overtuigend tweede op dit onderdeel. Door naar de sprong waar Mellanie twee goede sprongen heeft laten zien. Op de brug hebben ze helaas de opzwaai niet geteld, waardoor ze hier een halve punt miste, maar verder was het wel een nette oefening. Het laatste toestel was de balk. Vorige wedstrijd hadden ze hier ook een onderdeel niet geteld, waar we de afgelopen weken hard op hebben getraind. Dit werd beloond, want dit keer is het wel geteld. Na de radslag had Mellanie een grote wiebel en maakte ze het even spannend. Gelukkig bleef ze staan en sloot ze de wedstrijd keurig af! In deze grote sterke categorie mocht Mellanie de 5e prijs mee naar huis nemen!

Het is nog even afwachten voordat we weten wie er zich hebben geplaatst voor de Friese Kampioenschappen. We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd!