Acro teams Dokkum plaatsen zich voor Nederlands Kampioenschap

Acro teams Dokkum plaatsen zich voor Nederlands Kampioenschap

Oss was zaterdag 5 mei en zondag 6 mei het toneel voor de halve finale Nederlands Kampioenschap. Zes teams van Turn- en Gymsport Dokkum (T&GD) wisten zich te plaatsen voor dit weekend. Er waren in diverse categorieën tickets te verdienen voor de finale voor E/D niveau op 9 juni te Oss en voor de C teams op 23 juni in Ahoy Rotterdam.
Het doel wat de teams vanuit Dokkum hadden was om te genieten van deze geweldige ervaring en een oefening neer te zetten waarin door het team alles werd gegeven. Thuispubliek kon meeleven via de livestream acro op de computer, wat ook een geweldig ervaring was. 
Doorstroming was in een aantal categorieën bijna onmogelijk; soms meer dan 30 teams en dan maar vier door naar het NK, dan moest alles bij de teams uit het elf steden stadje wel perfect gaan.
En bijna perfect dat ging het voor de T&GD teams want maar liefst vijf van de zes teams zijn rechtstreeks geplaatst waarvan drie ook nog met een podiumplaats. Het zesde team staat reserve.

5 mei E/D niveau. Rianne Bakker en Silja Knoppers lieten bij de E senioren artistiek een prachtige oefening zien alleen kwamen ze technisch nog wat tekort voor rechtstreekse doorstroming. 
Arwen Bo de Jager, Sarah van der Meulen en Sophie Beintema presteerden geweldig, met hun speelse oefening en technisch zeer strak uitgevoerde elementen werden de concurrenten op ruime achterstand gezet. Met meer dan een punt voorsprong op de nr twee kregen ze verdient de gouden medaille omgehangen.
Evelyn Bakker en Thealde Holwerda hadden een hele emotionele oefening, wat erg moeilijk is voor een meisje van nog maar 8 jaar. Thealde en Evelyn vertolkten deze rol echter perfect en kregen daarvoor de hoogste artistieke score in hun categorie de D junioren. Een kleine technische fout leverde echter een grote aftrek op van maar liefst 1,3. Helaas dacht het meegereisde publiek maar gelukkig waren de andere punten zo hoog dat ze met een vierde plaats nog doorstroming naar het NK afdwongen.
Jildou Kootstra en Flore Postma vormen samen een mooi senioren D team. De jury waardeerde hun oefening zowel technisch als ook artistiek met ruime punten en met een derde plaats kregen ze verdient de bronzen plak en een ticket voor het NK

6 mei C niveau. In de ochtend was het de beurt aan vijf kleine categorieën waaronder die van de senioren C waarin namens T&GD uitkomen Shirien Elbakry en Chayenne Bosch. De concurrentie was groot dat was al snel gezien maar met een geweldige score voor hun balans oefening en de hoogste artistieke score voor tempo dwongen beide dames het zilver af. 
Een onmogelijke opgave was er voor Sanne Wolters Lieneke Hansma en Thirza Scherjon, dat werd er gedacht. Dit team presteerde in de voorronde altijd zo rond de zesde plaats. Om toch bij de eerste vier te eindigen (in een veld van 31 teams) werd de moeilijkheidswaarde van de tempo oefening opgeschroefd en keihard gewerkt op uitstraling van beide oefeningen. Het resultaat was een prachtige vierde plaats die aanvoelde als goud voor dit team. 
Lijkt acro jou ook leuk informatie kun je krijgen via acrotgad@gmail.com