Acro in Dokkum

Dit weekend waren de laatste 2 plaatsingswedstrijden van de acro. Voor TGD was dit een thuiswedstrijd want we zaten zaterdag en zondag in de Doelstien.

Zaterdag kwamen er 3 teams in actie. Als eerste Mara Beckers en Ytsje de Roos. De dames turnden een mooie oefening en alle elementen gingen zoals ze moesten. En dit terwijl Mara totaal niet fit was, super!
Het tweede team dat in actie kwam waren Shirien Elbakry en Wietske de Jong in D duo. Ook hier een mooie oefening, maar helaas met wat kleine schoonheidsfoutjes waardoor ze meer aftrek kregen dan in de vorige wedstrijd. Wel lieten ze een nieuw element in de oefening zien, salto achterover vanaf de handen, deze ging super goed! Vorige wedstrijd eindigden ze als 2e, maar deze wedstrijd bereikten ze de vijfde plaats. Toch is de kans groot dat ze wel doorstromen naar de Friese Kampioenschappen op 7 maart.
Als laatste team Femmy Tjepkema en Nynke Graansma in E junior. Zij draaiden hun beste oefening tot nu toe! Ze mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen, echt een super prestatie!
De zondag mochten Christa Poelman, Alice Olijnsma en Arwen Bo de Jager hun oefening tonen in de categorie D trio. Dit team is nog maar sinds dit jaar bij elkaar en dan gelijk de D lijn in, dat is op zich al een compliment waard! Er waren deze dag maar 2 D trio’s. Helaas ging niet alles in de oefening volgens plan en gingen ze naar huis met het zilver. Maar volgend seizoen gaan we hier zeker nog veel meer van zien!
In de E senioren kwamen Rianne Bakker en Anouk Knoop in actie. De oefening ging goed maar helaas iets minder strak dan de vorige keer. Wel hadden de dames een super goede uitstraling. Deze categorie is heel sterk maar ze belanden alsnog op een mooie 6e plaats.
Als laatste was het de beurt aan het instap duo Bo Braaksma en Sanne de Roos. Ook hier een mooie oefening met weinig fouten. De dames gingen, net als de vorige wedstrijd naar huis met het goud! Op naar het FK van de instap op 25 april in Veenwouden.
Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagd acro weekend met 3 medailles.