ACRO GOUD EN BRONS DOKKUM

ACRO GOUD EN BRONS DOKKUM

GRONINGEN – zaterdag 19 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de vier C-lijn teams van Turn- en Gymsport Dokkum. Voor één team is dit het tweede seizoen in de C lijn, één team is dit jaar in een nieuwe samenstelling gaan trainen en twee teams hebben de overstap gemaakt naar de vereniging in Dokkum en om een niveau omhoog te gaan.

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan het trio C-junioren. Nynke Swart, Femke Heidstra en Nessa van der Wal lieten artistiek twee prachtige oefeningen zien en werden hier met hoge cijfers beloond. De tempo oefening was ook technisch van hoog niveau en het trio behaalde hier dan ook de hoogste score in hun categorie. Door een duur technisch foutje in de balans oefening kwamen ze in deze wedstrijd nog niet in de buurt van de doorstromingslimiet.

De tweede ronde van de dag waren de duo’s C aan de beurt. Namens TGD betraden twee teams de wedstrijdvloer en werden maar liefst twee podiumplekken veroverd. Shirien Elbakry en Chayenne Bosch lieten vorig seizoen al zien prima mee te kunnen doen op dit niveau. Door wat tegenslag in het najaar is besloten nog een seizoen uit te komen op hetzelfde niveau. Op zowel balans als ook de tempo oefening behaalde dit team de tweede score en gemiddeld kwamen ze ruim drie punten hoger uit dan de rest. Het goud ging dan ook mee naar Dokkum. Sanne Wolters en Nynke de Jong zijn een nieuw team binnen de C duo’s. Nynke kwam vorig seizoen nog uit op E niveau en heeft een grote sprong gemaakt in haar ontwikkeling. De tempo oefening leverde ook dit team de hoogste score op in hun categorie. Bij balans werden enkele kleine foutjes gemaakt wat terug was te zien in de cijfers. Het gemiddelde was wel genoeg voor een verdiende bronzen plak; wat een beloning is op het harde werken. Beide teams behaalden deze eerste wedstrijd al ruim de limiet voor doorstroming naar de halve finale.

De derde wedstrijdronde was de grootste groep van de dag, de C senioren trio’s. Ingrid Zijlstra, Marije Oldersma en Anne Margryth Adema hebben de overstap gemaakt naar Dokkum dit seizoen. Twee keer in de week traint dit team keihard om goed mee te kunnen doen op C niveau. Het hele team heeft een enorme vooruitgang geboekt en stond met twee prachtige oefeningen op de wedstrijdvloer. De jury was ook onder de indruk en het trio kreeg mooie punten waardoor de limiet voor doorstroming al ruim gehaald werd. Een verdiende 9de plaats in een zeer grote categorie was het prachtige resultaat voor dit team.

Op 16 februari zijn alle teams te bewonderen in de thuiswedstrijd in Dokkum.