Bo Braaksma en Sanne de Roos 1e

Dit weekend waren de 2e en 3e plaatsingswedstrijd van de acro D/E niveau in Ureterp. TGD was dit weekend aanwezig met 5 teams. Zaterdagochtend mochten Mara Beckers en Ytsje de Roos het spits afbijten. Dit team is nog maar kort bij elkaar maar heeft hard getraind en zette dan ook een prachtige oefening neer. Ze kwamen uit in de categorie E senior, en deze groep heeft een zeer sterk deelnemersveld. Helaas maakten ze een kleine fout in de hoeksteun en kwamen ze iets te vroeg uit, dit koste hun gelijk 0.9 punten. Ondanks dit eindigden ze op een mooie 11 plaats. Daarna waren Femmy Tjepkema en Nynke Graansma aan de beurt. Net als het vorige duo zijn zij ook nog maar kort bij elkaar, de oefening zat er nog maar net in. Toch lieten ze afgelopen zaterdag hun beste oefening tot nu toe zien! Zij eindigden in de categorie E junior op een 6e plaats.

Zondag 8 februari was het de beurt aan 3 andere teams. Als eerste Rianne Bakker en Anouk Knoop. Dit duo is voor het 2e jaar samen en dat was wel te zien. Ze lieten een prachtige oefening zien en ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Helaas maakten ze met een element een fout waardoor ze gelijk een speciale vereiste misten en hadden ze een tijdsfout. Dit kost gelijk 1.3 punten. Christa Poelman, Alice Olijnsma en Arwen Bo de Jager deden mee aan de D trio. Ze lieten mooie elementen zien en gooiden een hoge salto. Hier en daar helaas een klein foutje wat je gelijk een paar tiende kost. Toch lieten ze zien dat ze goed mee doen in deze categorie en eindigden als 6e. Als laatste mochten Bo Braaksma en Sanne de Roos hun oefening laten zien in de categorie E instap. Ze lieten een keurige oefening zien. Ze hadden helaas 1 tijdsfout, maar ze waren niet de enige en de cijfers lagen dicht bij elkaar. Het was spannend bij de prijsuitreiking maar de dames mochten de gouden medaille mee naar huis nemen, een super prestatie!

De komende weken gaan we weer hard trainen voor het acro weekend van 21 en 22 februari. Deze wedstrijden zijn in de Doelstien in Dokkum, we hopen dan op een grote groep supporters!