Acro Talententeams Turn- en Gymsport Dokkum

media

Ureterp. Zaterdag was sporthal de Wier in Ureterp de plaats voor talententeams acro op instap en E plus niveau. Namens TGD mochten maar liefst vijf teams de vloer op om hun mooie oefening te laten zien. Bij de instap duo’s hadden drie teams zich weten te plaatsen.

Jirte Ludema en Anke Emma Blom lieten een prachtige oefening zien die zeer strak en elegant werd uitgevoerd. De jury vond één element niet voldoende en keurde hem af hierdoor kwam dit team in de totaaluitslag niet verder dan een 22 ste plaats.

Nienke Postma en Sophie Beintema lieten een speelse oefening zien helemaal passend bij hun leeftijd. Bij dit team kon je heel duidelijk de sprong / stijging in niveau zien die ze in een seizoen hebben gemaakt. De bewegingen werden strak uitgevoerd en de elementen waren heel netjes. Nienke en Sophie behaalden dan ook een verdiende 8 ste plek.

Iris Visser en Nine Postma waren het derde duo van Dokkum in deze grote groep. Deze dames deden het geweldig en het publiek was dan ook onder de indruk; ze werden zelfs in de wandelgangen al genoemd als podiumkanshebbers. Helaas kregen ze een tijdsfout “aan de broek”, dat betekend dat je een element niet lang genoeg hebt aangehouden voor de jury. Dit koste iets te veel punten maar als 6 de eindigen van Friesland doet Iris en Nine zeker glimmen.

Twee trio’s van TGD kwamen uit bij de E plus teams. Arwen Bo de Jager, Angela Zevenhuizen en Milena Eelkema zetten technisch een zeer strakke oefening neer. Het geheel liep mooi synchroon en was keurig op de muziek. Het podium was iets te ver weg maar als 7 de van Friesland eindigen is zeker een beloning.

Yalenka Veenstra vormt samen met de zusjes Jessica en Daniëlle Dijkstra dit seizoen een trio. Ze betraden als eerste zaterdag de wedstrijdvloer wat altijd net iets meer spanning geeft. Dit team had daar zienderogen weinig last van en liet een hele mooie oefening zien. Ze scoorde zowel technisch als ook artistiek verdienstelijk en behaalde op een oosters muziekje een dik verdiende 5 de plaats.

De komende periode staan de lessen in het teken van mooie demonstratie oefeningen maken.

Denk jij nu ook; acro wat een leuke sport, kom gerust eens langs in de turnhal in Dokkum of mail voor meer informatie naar acrotgd@gmail.com.