Gister mochten dames van Turn- en Gymsport Dokkum weer hun oefeningen laten zien aan de jury, tijdens de tweede wedstrijd in Ferwert.

Gister mochten dames van Turn- en Gymsport Dokkum weer hun oefeningen laten zien aan de jury, tijdens de tweede wedstrijd in Ferwert.

In de eerste wedstrijd waren Daniëlle Zijlstra, Meike Pebesma (Junior H), Famke Bruinsma en Nanouck Rijskamp (Jeugd 2 H) aan de beurt. Daniëlle en Meike hadden goed geoefend met de handstandoverslag op de sprong en dit was te zien tijdens deze wedstrijdronde. Ze maakten een goede handstandoverslag over de pegasus heen. Ook aan de brug hebben ze laten zien dat ze goed geoefend hebben, ze hebben mooie zwaaien laten zien aan de jury.

Famke en Nanouck begonnen op de brug, hier liet Famke zien dat ze ¾ reus nu goed beheerst. Ook de salto af zag er mooi uit. Nanouck had een mooi ophurken laten zien en de salto af was heel hoog met een goede landing. Op de balk heeft Nanouck een goede handstand uitgevoerd en een wijde spagaatsprong. Op de vloer liet Famke een mooie sierlijke oefening zien met daarbij twee nette series: radslag arabier en een handstandoverslag. Nanouck behaalde op het onderdeel sprong het hoogste cijfer!

In de tweede wedstrijd mochten Marit Beudeker, Esmee Mellink, Femmy Tjepkema en Nienke Hanemaaijer (allen Junior G) hun wedstrijdoefeningen aan de jury laten zien.

Marit had tijdens de laatste training twee blaren opgelopen, maar desondanks heeft ze op de brug een goede oefening laten zien aan de jury. Als afsprong deed ze een salto die mooi hoog uitgevoerd was. Ook op de vloer heeft ze laten zien dat ze kan turnen! Een arabier flikflak met een perfecte landing en ook nog een boogje loopflikflak. Esmee turnde op de brug een nette ¾ reus en een hoge salto als afsprong. Door het mooie turnen, behaalde ze hiermee het 5e cijfer op dit toestel. Op de vloer heeft Esmee een goede arabier flikflak geturnd meteen mooie landing. Femmy behaalde maar liefst het 2e cijfer op de brug en op de sprong het 4e cijfer! Op de brug turnde ze alles netjes achter elkaar aan en met rechte benen. Op de sprong liet ze een goede handstandoverslag zien. Femmy greep helaas net naast het podium en behaalde de 5e plaats van deze wedstrijd. Nienke liet op de balk zien dat ze alle elementen kan uitvoeren zonder van de balk af te vallen! Dit werd ook beloond met het 2e cijfer op dit toestel. Op de brug turnde Nienke alle elementen netjes achter elkaar aan en een hoge salto als afsprong. Nienke behaalde het 4e cijfer van de hele wedstrijd en kreeg hiermee een medaille om haar nek gehangen.

In de laatste wedstrijd waren Arwen Bo de Jager (Jeud 2 F), Anelka Bouma (Senior F) en Wietske Stuivenvolt (Junior F) aan de beurt om hun oefeningen aan de jury te laten zien. Deze dames mochten voor het eerst de nieuwe turnpakjes van Turn- en Gymsport Dokkum laten zien!

Arwen Bo turnde een keurige handstandoverslag op de sprong. Ook op de brug liet ze een mooie oefening zien met mooie rechte benen. Op de balk stond ze als een huis en turnde een nette lange handstand. Op de vloer ziet ze een mooie oefening zien, met helaas een loopoverslag in plaats van een salto, waardoor ze veel punten liet liggen. Wel kreeg Arwen Bo, door het nette turnen op de andere onderdelen, een medaille om haar nek gehangen, namelijk de bronzen medaille.

Anelka begon op de brug, hier voegde ze een extra onderdeel aan toe: namelijk de zolendraai. Dit was niet helemaal gepland, maar leverde wel extra punten op! Hierdoor behaalde ze het 1e cijfer op dit toestel. Op de balk stond ze als een huis met de radslag en liet ze een mooie salto als afsprong zien aan de jury. Op de vloer turnde ze een nette arabier flikflak en een wijde spagaatsprong. Anelka mocht plaatsnemen op plaats nummer 1 op het podium, samen met een andere turnster. Ze is namelijk gedeeld 1e geworden, een topprestatie!

Wietske liet op de vloer een mooie oefening zien, met een mooie arabier flikflak. Ook de sprong ging goed van Wietske. Op de brug is Wietske vooral vooruitgegaan, ze voerde de oefening uit zonder stopjes. De sprongen op de balk waren ook hoger en netter dan de vorige wedstrijd, helaas viel ze er wel af met de radslag. Wietske haar oefeningen werden beloond met het gouden plak!

Nu is het nog afwachten welke turnsters, Turn- en Gymsport Dokkum mogen vertegenwoordigen op het Friese kampioenschap!