2e plaatsingwedstrijd D2-D3 in Ferwerd

Afgelopen zaterdag was de 2e plaatsingswedstrijd van nivo D2-D3, dit keer in Ferwerd. Voor T&GD kwamen er deze dag aardig wat turnsters in actie. In de eerste wedstrijd waren de instappers D2, Anouk Knoop, Liesbeth Terpstra en Fardau Schilstra aan de beurt. Er was afgelopen weken keihard gewerkt om de oefeningen nog beter te maken en meer bonussen te laten zien. En dit was te zien bij de dames. Ze lieten mooie oefeningen zien waar weinig fout ging. Bij de prijsuitreiking was het dan ook spannend! Er waren 4 medailles te verdelen.  Anouk mocht deze dag het goud in ontvangst nemen! Liesbeth viel echt net buiten de prijzen en eindigde als 5e, heel knap. Fardau had helaas een foutje op de brug en balk maar eindigde toch nog op een 14e plaats, 1 plek hoger als de vorige keer.

Zaterdag 15 maart werden er in Ferwerd de tweede plaatsingswedstrijden georganiseerd. In de derde wedstrijd mochten Bo Braaksma (pupil 1, D3), Naomi Galuzzi (pupil 1, D3), Elianne de Jong (pupil 2, D3) en Famke Bruinsma (pupil 2, D3) de wedstrijdvloer betreden. De dames begonnen op de balk. Hier werden veel verbeteringen laten zien in vergelijking met de vorige wedstrijd.  Famke behaalde op dit toestel het derde cijfer van het klassement (12,30). Hierna mochten ze hun oefeningen laten zien op de vloer. Ook hier werd er beter gescoord en lieten de dames zien goed mee te kunnen komen met de rest. Bij de sprong werden mooie sprongen geturnd. Dit werd ook beloond door de jury’s met hoge punten. Bo, Naomi en Famke kregen een cijfer boven de 13 punten. Bo volgde met een mooie 12,60. Als laatst was de brug aan de beurt. Sommige dames waren toch nog wat zenuwachtig en lieten bepaalde elementen vaker zien dan de bedoeling was. Famke mocht deze wedstrijd de bronzen medaille mee naar huis nemen. Elianne eindigde op een nette 9e plaats. Bo eindigde 8e en Naomi 24e.

In de vierde wedstrijd mochten Dione Jarin Mellink (pupil 1, D3) en Anke Hiemstra (pupil 1, D3) hun oefeningen laten zien. Zij begonnen op de vloer. Beide dames lieten mooie, nette oefeningen zien. Anke deed een nieuw element in de oefening. Namelijk, een overslag met plank. Deze liet ze zien goed te beheersen. Hierna mochten ze hun zenuwen eruit springen bij de sprong. Waar Dione de vorige wedstrijd een zweefrol deed, deed ze nu een hele mooie handstand platval. Bij de brug turnden de dames een nette oefening. Als laatst gingen de meiden naar de balk. Dione en Anke moesten beide het toestel vroegtijdig verlaten bij de koprol. De rest van de oefening turnden de dames netjes. Anke eindigde uiteindelijk 5e en mocht hiervoor een medaille mee naar huis nemen. Dione eindigde op de 18e plaats.

Alle dames mogen terugkijken op een geslaagde dag. Waar er misschien foutjes werden gemaakt op het ene toestel, werden er veel meer verbeteringen laten zien!