2e plaatsingswedstrijden wedstrijdgroep 4

Afgelopen weekend hadden wederom veel meiden van TGD een turnwedstrijd. Zo ook de C-selectie Groot.

In de eerste ronde mochten uitkomen voor TGD; Thirza, Nathalie, Fenna en Kim. Ale vier in de categorie jeugd 2 H. 
Ons eerste onderdeel was brug. Bij de meesten ging deze erg goed en konden we onze nieuwe geleerde elementen laten zien. Zoals de salto en ophurken. Helaas werden hier en daar ook fouten gemaakt, maar dat overkomt elke turnster wel eens.
Na Brug gingen we naar Balk. Prachtige oefeningen werden getoond aan de juryleden met hier en daar een verbeterpunt voor het volgende wedstrijd seizoen. Fenna schitterde op dit onderdeel en zette een hele strakke oefening neer.
Vloer was ons derde onderdeel en ook hier werden mooie oefeningen neergezet door de meiden. Met de sprong hebben wij onze tweede wedstrijd afgesloten en werd het wachten op de prijsuitreiking. Er waren zeer veel deelnames in deze categorie, wat het wel spannend maakte. Fenna kreeg zeer verdiend de bronzen medaille omgehangen en kwalificeert zich hierdoor voor het Friese Kampioenschap. Gefeliciteerd!

In de derde Wedstrijdronde was het de beurt aan Anna en Yidan. Uitkomend in de categorie junior H. Balk was ons eerste onderdeel. Anna beet hier het spits af en op een paar kleine foutjes na turnde ze geweldig. Yidan daarentegen had hier heel veel pech wat resulteerde in een nare buil. Het was even afwachten of zij haar wedstrijd kon vervolgen, maar ze heeft de tanden op elkaar een dapper door geturnd. Yidan is zelfs eerste op vloer geworden en tweede op sprong. Wat een prestatie. Helaas door een val op brug haalde ze het podium niet meer, maar met een 8ste plaats, behaalt zij wel een kwalificatieticket voor het Friese Kampioenschap. 
Anna had na balk, ook het onderdeel vloer. Wat een prachtige oefening met een mooie choreografie. Ook sprong werd zeer netjes uitgevoerd. Zelfs de brug ging helemaal zoals verwacht en dat met twee gigantische blaren. Bij de prijsuitreiking was het zeer spannend. Wel of net niet? Helaas net geen prijs, zesde. Maar ook Anna heeft een ticket kunnen bemachtigen voor het Friese Kampioenschap.
Door een knieblessure heeft Ilse deze wedstrijd niet mee kunnen doen. Het is zelfs onzeker of zij kan blijven turnen. Jammer want we missen haar erg in de lessen.

Uiteindelijk hebben drie meiden van de totaal zes wedstrijdturnsters van de C-selectie een ticket voor het FK binnen kunnen halen. Wat een topprestatie.
Toppers! Ik ben heel trots op jullie allemaal.