2e plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 5

Zaterdag 25 april was alweer de 2e plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 5 in Nieuwehorne. Er waren deze dag weer veel turnsters van T&GD aanwezig.

 

Omdat er veel turnsters aanwezig waren en ook veel medailles gescoord zijn, hieronder een overzichtje van de medaillewinnaars:

 

Goud

Angela Zevenhuizen, Tessa de Graaf, Flore Postma

 

Zilver

Anouk Knoop, Delina van der Meulen,

 

Brons

Mara Anna Beckers, Shirien Elbakry, Femke Andringa

 

4e plaats

Froukje Sliedrecht
Het verslag van de wedstrijd

In de eerste wedstrijd kwamen Doutzen Schilstra, Ilse Brijker, en Tessa de Graaf (jeugd I, N4) en Britt Ammersken (jeugd II, E) in actie. Doutzen, Ilse, Tessa en Britt begonnen heel sterk op balk en bleven hierop keurig staan. Op vloer liet Ilse een nette arabier dubbel flikflak zien en Tessa en Doutzen een hoge arabier flikflak salto en Britt een goede arabier salto. De losse radslag van Tessa werd hoog uitgevoerd en haar vloeroefening werd gewaardeerd met een score van maar liefst 14,05, het 1e cijfer, evenals op sprong. Na drie goede onderdelen voor was brug aan de beurt. Waar bij Ilse de kip tijdens het inturnen goed lukte, slaagde dit tijdens de wedstrijd helaas niet. Doutzen turnde een mooie oefening, maar landde bij de streksalto af helaas tot op haar knieën. Tessa turnde mooi door met een streksalto tot stand en ook Britt turnde de brugoefening goed door met de ¾ reus achter de kip aan. Britt eindigde als 14e, Ilse als 12e, Doutzen net naast het podium op de 4e plaats en Tessa won met meer dan een punt verschil op nummer 2 het goud.
In de 2e wedstrijd kwamen uit in pupil 1, niveau D1: Anouk Knoop en Liesbeth Terpstra. Zij begonnen op de vloer. Dit is altijd weer even wennen om op zo’n grote vloer te turnen als je daar nooit op traint. De dames waren dan ook allebei een beetje in de war met richting maar lieten toch een nette oefening zien. Anouk turnt bijna alle plusjes en had dan ook het hoogste cijfer op dit toestel. Helaas vergat Liesbeth wat en had daardoor 2 punten neutrale aftrek. De sprong ging prima met een mooie overslag en een goede salto. De brug van beide dames ging goed en zo ook de balk. Wel met een val voor allebei. Anouk mocht wederom op het podium plaatsnemen voor het zilver en Liesbeth eindigde als 11e.
Mara Beckers (junior, E) mocht ook in de tweede wedstrijd aantreden. Mara begon stralend met haar vloeroefening en turnde hier een hoge arabier flikflak salto. Ze behaalde met haar oefening het 1e cijfer. Op sprong twee keer een ½ in ½ uit en op brug drie ¾ reus meteen achter de kip aan. Helaas viel Mara met de pirouette van de balk. Ondanks de val turnde ze goed door en behaalde hier toch nog het 3e cijfer. Waar Mara op de vorige wedstrijd net naast het podium eindigde, kreeg zij vandaag de bronzen medaille omgehangen voor de 3e plaats.

 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Flore postma en Marije Elzinga (instap, D1), Ytsje de Roos en Delina van der Meulen (pupil 1, N3) en Shirien Elbakry (senior, C). Flore, Marije en Shirien begonnen met een mooie vloeroefening. Op sprong turnde Flore een nieuw element: een hurksalto voorover en deze ging netjes. Marije turnde een mooie handstandplat en Shirien twee keer een goede ½ in ½ uit. Op de brug turnden Flore en Marije hoge zwaaien en dit leverde Flore het 1e cijfer op. Shirien turnde hier een hoge opzwaai en won hier een halve punt extra mee, wat het 2e cijfer opleverde. Ook op balk behaalde Shirien het 2e cijfer, met in de oefening een nieuw element: de arabier. Flore en Marije vielen met de koprol van de balk, maar maakten de oefening goed af. Flore kreeg hiervoor het 2e cijfer en Marije het 4e cijfer.

Delina en Ytsje begonnen op het onderdeel brug. Ytsje behaalde hier het 2e cijfer en Delina het 3e cijfer. Ytsje turnde een mooie radslag op de balk, maar viel daarna helaas van de balk. Delina bleef keurig staan en haar oefening werd gewaardeerd met het 1e cijfer. De laatste twee onderdelen, vloer en sprong, werden netjes uitgevoerd. Marije en Ytsje eindigden op de 5e plaats,  Flore won goud voor de 1e plaats, Delina zilver voor de 2e plaats en Shirien een bronzen medaille voor de 3e plaats.
In de 3e wedstrijd waren er nog twee turnsters van T&GD, Namelijk: Arwen Bo de Jager en Angela Zevenhuizen. Zij kwamen uit in niveau jeugd 1 D1. De brug was het eerste toestel. Angela als eerste met een mooie oefening en hoge salto af. Daarna Arwen Bo, ze liet een prima oefening zien maar helaas ging er bij de salto af iets mis waardoor deze te vroeg los liet en niet goed neer kwam. Erg jammer omdat dit altijd haar beste toestel is! Bij de balk werden goede oefeningen geturnd met helaas een val bij de radslag voor Arwen. Ook werd er een onderdeel niet geteld, dus 2 punten neutrale aftrek. Bij de vloer voor beide een mooie oefening met een mooie flikflak van Arwen. De sprong ligt beide dames ook goed en ook hier een mooi cijfer. Angela mocht op de hoogste trede plaatsnemen en ging naar huis met het goud! Helaas door de fout op brug en balk geen podiumplaats voor Arwen en ze eindigde als 7e.

De 4e wedstrijd was een lange wedstrijd. Hierin kwamen in pupil 2, niveau D1 Anna Wietske Holwerda en Jenneth Broeders in actie. De dames begonnen op de balk, dit is helaas voor beide dames een zenuwslopend toestel. En om hier dan te beginnen is soms extra moeilijk. Ze lieten dan ook niet hun beste oefening zien. Daarna de vloer, waar beide dames dit seizoen hard getraind hebben voor de flikflak en deze dan ook super uitvoerden! De sprong beheersen de dames ook goed met een overslag over de kast en een hurksalto. De brug was het laatste onderdeel. Helaas een val voor Jenneth met ophurk, maar wel een mooie salto af.
Anna Wietske eindigde op de 25e plek en Jenneth werd 27e.

 

Froukje Sliedrecht (junior, D) en Aukje de Beer en Femke Andringa (senior, D) waren in de vierde wedstrijd aan de beurt. Froukje turnde twee keer een ½ in 1/1 uit op sprong en Femke twee keer een mooie ½ in, ½ uit. Bij beide dames werden de sprongen gewaardeerd met het 3e cijfer. Aukje kwam beide keren niet lekker uit met haar aanloop, maar sprong toch door. Op de brug bleef Aukje hard knijpen, waardoor ze erin slaagde toch nog zolendraai te turnen. Ook Femke en Froukje turnden een prima brugoefening. Froukje en Aukje bleven keurig op de balk staan. Het inturnen van Femke ging erg goed, maar tijdens de wedstrijdoefening viel zij helaas van de balk met het boogje. Op vloer turnde Froukje mooie streksalto ½ draai en Femke en Aukje een streksalto. Aukje had een mooie uitstraling op de vloer en behaalde hier het 3e cijfer, evenals Froukje. Femke haar vloeroefening werd gewaardeerd met het 2e cijfer. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Femke een bronzen medaille omgehangen voor de 3e plaats en Froukje voor de 4e plaats. Aukje kwam net tekort en eindigde op de 5e plaats.

 

In de 5e en laatste wedstrijd was Inge Heidstra (pupil II, N3) aan de beurt. Inge begon op balk, waar zij een mooie radslag en een boogje turnde. Bij het boogje kwam ze iets te snel overeind en wiebelde hierdoor helaas van de balk. Op vloer maakte ze dit weer goed met haar acrobatische series, met onder andere een hoge arabier flikflak salto als bonus. Op sprong liet ze een prima overslag en een hurksalto zien. Het laatste toestel was brug, waarop het de vorige keer misging. Deze keer hadden we ons op de trainingen op een brug met twee legger voorbereid, waardoor er geen spanningen waren. Dit was te zien, want Inge turnde een mooie oefening met alles achter elkaar aan en behaalde het 3e cijfer. Inge eindigde op een mooie 8e plaats.

 

In de 5e wedstrijd mochten ook Elske Zuidema, Janna van der Meulen, Jikke de Hoop en Lianne Reitsma (Senior supplement E) hun oefeningen laten zien.

Zij begonnen hun wedstrijd op de vloer. Voor Elske is dit een spannend onderdeel, vanwege de arabier flickflack. Deze ging bij het inturnen nog goed, maar tijdens de wedstrijdoefening kwam de flickflack er helaas niet uit. Gelukkig zag de rest van haar oefening er wel heel mooi uit! Janna turnde op dit onderdeel een mooie arabier streksalto!

Hierna volgde de sprong. Dit is Lianne haar favoriete onderdeel. Ze turnde dan ook twee hele mooie overslagen. Janna behaalde op dit toestel zelfs het 4e cijfer! De andere dames lieten zien ook goed te kunnen springen, ze eindigden namelijk mooi in de middenmoot op de sprong.

Jikke blinkt uit op de brug, dit is ook te zien aan haar cijfer op dit onderdeel. met een mooie kip halve draai kip, behaalde Jikke met een 10,65 het eerste cijfer op dit toestel!

Als laatste was de balk aan de beurt. De dames waren erg zenuwachtig voor dit onderdeel, maar de oefeningen waren sterk. Janna had nogal moeite met de radslag. Tijdens het inturnen lukte het dan ook nog niet om dit element te doen. Zelf besloot ze dat ze hem toch heel graag in de oefening wou hebben en ze deed hem dan ook heel zelfverzekerd. Ook Elske vind de radslag een moeilijk onderdeel op de balk, maar tijdens de wedstrijdoefening zette ze toch een voet op de balk! Helaas vielen beide dames wel met de radslag, maar ze hebben hem toch maar even gedaan!

In het eindklassement eindigde Elske op de 15e plaats, Lianne op de 11e plaats, Janna werd 7e en Jikke eindigde op de 5e plaats.
Nu nog de doorstroming afwachten voor de Friese Kampioenschappen waar zeker wat turnsters van T&GD uit zullen komen!