2e plaatsingswedstrijd nivo F-G-H in Veenwouden

Afgelopen zaterdag was de 2e plaatsingswedstrijd voor nivo F-G-H keuze oefenstof, deze keer in Veenwouden. In de eerste wedstrijd mochten Robin Renée Ludema (Junior 1, niveau H), Demi Koenen (Junior 2, niveau H) en Jeltine Visser (Junior 2, niveau H) van Turn- en Gymsport Dokkum de wedstrijdvloer betreden.  Robin turnde op de balk een mooie oefening. Ook op de vloer liet Robin zien dat ze vooruit was gegaan. Ze liet een hele mooie overslag en een hoge salto zien. Op de sprong en brug liet Robin zien dat ze de oefeningen goed beheerste. Robin eindigde uiteindelijk voor de tweede keer op een mooie 7e plaats. Demi en Jeltine mochten beginnen op de vloer. Beide turnden een nette oefening. Ook de sprong ging bij beide dames goed. Vooral bij Jeltine ging de sprong beter dan bij de vorige wedstrijd. Bij de brug had Demi een beetje pech, maar op de balk kwam ze weer terug. Ze liet een hele mooie, stabiele zweefstand zien! Jeltine liet zien de oefeningen op de brug en balk goed te beheersen. Demi eindigde in het eindklassement 3e en Jeltine werd 2e.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Femmy Tjepkema en Nienke Haanemeijer. Ze hadden sinds de vorige wedstrijd hard getraind, vooral ook aan de choreografie en netheid van de vloeroefening, en dit was ook te zien! De dames lieten allebei een prachtige oefening zien. De rest van de wedstrijd was ook goed en stabiel, beide vielen niet van de balk en turnden een sterke brug. Ook sprong ging, vooral bij Nienke, een stuk beter dan de vorige keer. Bij de prijsuitreiking was het dan ook spannend. Femmy mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen! En Nienke eindigde op een hele mooie 7e plaats.

Bij de 3e wedstrijd kwamen er 7 turnsters van TGD in actie. Bij de senioren niveau G waren dit Rianne Bakker, Marja Ludema en Inge de Swart. Ook deze meiden lieten een mooie vloeroefening zien met flik-flakken en salto’s, waar hard op getraind was, op originele muziek. Verder waren er een paar kleine foutjes, maar dit was bij meer meiden in hun categorie zo. Uiteindelijk ging Rianne er met het goud vandoor en Marja met het zilver! Ook Inge kan terug zien op een mooie wedstrijd en turnde een stuk beter dan de vorige wedstrijd. Ook Fenna v/d Veen deed mee in niveau G, alleen dan bij de junioren 2. Zij turnde alle oefeningen erg netjes en liet ziengoed mee te kunnen komen met de rest. Fenna heeft laten zien dat ze heel erg vooruit is gegaan in vergelijking met de vorige wedstrijd. Zij mocht alweer de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Lianne Reitsma kwam voor TGD uit in niveau F, jeugd 1. Ze eindigde de vorige wedstrijd op een 1e plaats, dus de verwachtingen waren hoog. Op een paar schoonheidsfoutjes op de vloer na, liet ze ook deze wedstrijd weer het beste zien en mocht ze weer op de hoogste trede plaats nemen! Anelka Bouma en Andrea Boonstra kwamen eveneens uit in niveau F, maar dan als jeugd 2. Andrea had heel hard getraind op haar boven kip op de brug. Afgelopen training lukte deze bijna elke keer, en bij het inturnen ook twee keer. Maar helaas lukte die bij de wedstrijd net niet. Op de balk hadden beide dames hun dag niet. Wel hadden ze allebei een prachtige vloer met een goed cijfer. Uiteindelijk eindigde Anelka als 5e en Andrea als 7e.

Alle dames kunnen trots zijn. Nu is het afwachten wie er doorstromen naar het FK.