2e plaatsingswedstrijd Ferwerd 25 maart 2017

In Ferwerd mochten afgelopen zaterdag (25 maart) turnsters van TGD deelnemen aan de tweede plaatsing wedstrijd voor de Friese kampioenschappen. Ze konden zich met deze wedstrijd plaatsen voor de Friese kampioenschappen.

Esmee Metz, Kirsten Kooiker en Maureen Oud (pupil 1 D3) begonnen deze dag. De dames begonnen op de balk. De zenuwen waren te zien bij ze, maar ze hebben mooie sprongen gedaan. Maureen liet een strakke zweefstand zien op de balk. Op de vloer voerde Esmee een mooie ligsteun uit met een hele nette houding, ook de radslag deed ze netjes. Kirsten liet op ditzelfde onderdeel een mooi bruggetje zien aan de jury. Op de sprong deden ze alle drie een mooi handstand platval. Op de brug lieten ze ook nette zwaaien zien.

In de tweede wedstrijd kwamen Nienke Postma en Juliette Tuil (pupil 2 D3) in actie. Op de balk lieten beide dames een hele mooie handstand zien aan de jury. Nienke behaalde op dit toestel zelfs het tweede cijfer. Op de brug lieten ze zien dat ze hun oefening goed beheersten en voerden ze nette zwaaien uit. Juliette deed op de vloer een mooie handstand doorrol. Nienke deed op dit toestel een strakke radslag op 1 arm. Bij het laatste toestel, de sprong, deden ze beide de handstand platval. Juliette voerde dit super mooi uit en behaalde hiermee op dit toestel zelfs het eerste cijfer. Ook Nienke liet een mooie handstand platval zien. Nienke is 5e geworden en Juliette is 4e geworden.

Iris Visser en Elisabeth Schregardus (jeugd 1 D3) mochten in de derde wedstrijd hun talenten laten zien. Op het toestel vloer liet Elisabeth een mooie handstand overslag zien. Iris liet op dit toestel een net bruggetje zien. Bij de brug heeft Elisabeth keurig het ophurken gedaan, ze behaalde hiermee zelfs het derde cijfer. Iris voerde keurig de handstand uit op de balk en sloot de oefening af met een mooie arabier, op dit toestel was ze derde. Bij de sprong hebben de dames allebei twee mooie handstandoverslagen over de kast uitgevoerd. Iris is in totaal 7e geworden en Elisabeth 6e.

Fardau Schilstra en Nienke Eelkema zaten in de laatste wedstrijd van de dag en deden mee in de categorie jeugd 1 D2. De start aan brug was super goed! Fardau deed voor het eerste salto af en werd dan ook 4e op brug. Het volgende toestel was balk. Voor beide dames een lastig onderdeel. Helaas viel Fardau er 2 keer -af. Nienke was de balk de baas en bleef staan! Op vloer lieten ze alle twee een nette oefening zien. De wedstrijd werd afgesloten bij sprong. Nienke liet een geweldige sprong zien en werd hierop eerste. De vierde prijs in deze categorie was voor Nienke, Fardau werd 15e.