25 & 26 maart plaatsingswedstrijden voor het Fries kampioenschap turnen in Joure.

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart waren de plaatsingswedstrijden voor het Fries kampioenschap turnen in Joure.
Op zaterdag turnden Bo Meijer, Neelke Lijzenga, Lynn Bandstra, Ellin de Boer en Nina van der Vliet binnen een team niveau 4. Het team liet een sterke verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Bij de prijsuitreiking wonnen zij wederom het goud waarmee ze zich als eerste voor het Fries kampioenschap plaatsen.
Anne Sophie Kraamer, Lieke van der Meer en Mare van der Meulen turnden een individuele wedstrijd in de categorie jeugd E. Alle dames vielen helaas een keer van de balk, maar turnden verder erg sterk. Mare turnde zich met veel uitstraling naar de hoogste score op de vloer en Anne Sophie met een hoge opzwaai op de brug. Lieke turnde zich naar de top met twee mooie sprongen.
Swany de Haan en Larissa van der Woude sloten de dag af bij de senioren derde divisie. Op alle onderdelen stond een van beide dames op de eerste plek. Larissa noteerde de hoogste scores op de sprong en brug en Swany op de balk en vloer. In de meerkamp won Larissa het goud en Swany het brons.
Op dag twee was het in de tweede wedstrijdronde de beurt aan het team middenbouw niveau 5 met Merle Bouma, Sylke Ytsje Hamstra, Silke Wiersma en Esmee Mullender. Ze begonnen sterk op vloer met nette oefeningen. Sylke liet zien dat ze hier veel vooruitgang heeft geboekt. Voor Merle verliep de rest van de wedstrijd helaas wat minder door een liesblessure. Desondanks turnde ze de wedstrijd heel knap uit. Silke toonde haar power op sprong en bleef knap staan op balk. Esmee blonk uit met een prachtige balkoefening. Dankzij deze mooie prestaties kregen ze met ruim twee punten verschil het goud omgehangen.
Het team niveau 4 en het team niveau 5 stromen als eerste door naar het Fries kampioenschap teams. Daarnaast plaatsten Esmee, Merle, Silke, Neelke, Ellin, Anne Sophie, Lieke, Mare, Swany en Larissa zich individueel voor de meerkampfinale. Sylke Ytsje is reserve voor deze wedstrijd.