1e turncompetitie wedstrijd 1e en 2e divisie

In Leeuwarden vond afgelopen zaterdag de 1e turncompetitie plaats voor Friesland, Groningen en Drenthe. Voor Turn- en Gymsport Dokkum kwamen 4 turnsters in actie.

 

In de eerste wedstrijd mochten Jenny-Lynn Kootstra en Wietske de Jong het spits afbijten. Jenny-Lynn had helaas te veel last van haar knie waardoor ze de wedstrijd niet af kon maken. Wietske de Jong turnde een nette wedstrijd. Deze wedstrijd stond in het teken van het uitproberen van nieuwe elementen en zo netjes mogelijk turnen. Wietske turnde op balk zo netjes dat ze hier het 3e cijfer behaalde wat betekent dat zij zich geplaatst heeft voor de toestelfinale in mei. Dit lag nog niet in de verwachting maar is natuurlijk een hele mooie prestatie! De volgende wedstrijd hopen we dat Jenny-Lynn weer voluit kan turnen en dat we weer een paar stapjes omhoog kunnen maken. Wietske eindigde als 12e in een deelnemersveld van 31 turnsters.

 

Margriet van der Meulen turnde in de tweede wedstrijd aangepaste oefeningen door een blessure. Hierdoor heeft ze haar oefening niet voluit kunnen turnen ondanks dat turnde Margriet een prima wedstrijd met op brug helaas een tegenvaller. Margriet eindigde op het podium op de 2e plek en kreeg een mooie zilveren medaille! We hopen de volgende wedstrijd weer alles te kunnen turnen.

 

In de laatste wedstrijd stond Swany de Haan voor Turn- en Gymsport klaar. Swany haar wedstrijd begon ietwat onzeker doordat de muziek voor de vloeroefening het niet deed. Hierdoor was Swany een klein beetje van slag en liep de oefening niet helemaal zoals gepland. De overige toestellen gingen naar behoren en ook op brug (waar Swany sinds een paar weken met leertjes turnt) ging het goed. Swany turnde op sprong zo goed dat ze hier het 1e cijfer noteerde! Wat betekent dat zij ook een toestelfinale in de pocket heeft voor dit onderdeel.

 

De eerste wedstrijd van het seizoen zit er op. We hebben veel geleerd en kunnen weer hard verder werken om volgende wedstrijd weer een beetje meer van ons kunnen te laten zien.

 

IMG_3470

Margriet van der Meulen (rechts) met trainingsgenootje Bente uit Heerenveen

 

IMG_3476

Swany

 

IMG_3467

Wietske en Jenny-Lynn