1e turncompetitie in Assen voor de 1e en 2e divisie

Zaterdag 19 november was de 1e turncompetitie in Assen voor de 1e en 2e divisie.
Deze wedstrijd telde niet mee voor de doorstroming, maar de turnsters konden wel toestelfinales in de wacht slepen!

In de eerste wedstrijd mochten Anne Jeanette Bouma, Hiske Sjoukje de Roos en Chayenne Bosch (Instap N2) hun oefeningen laten zien aan de jury.
De dames hebben het ondanks hun zenuwen heel goed gedaan!
Hiske eindigde op de 26 plaats. Een keurige prestatie in een deelnemersveld van 42 turnsters!
Anne eindigde op de 10e plaats!
Chayenne kwam net 0,075 te weinig voor een podiumplaats en eindigde uiteindelijk op de 4e plaats. Op vloer kreeg Chayenne het hoogste cijfer van haar categorie (42 deelneemsters), op brug het 2e cijfer en op balk het 4e cijfer! Met deze scores heeft zij dus 3 toestelfinales in de wacht gesleept!

Hierna waren Swany de Haan en Evelyn Bakker (Junior C, 2e divisie) aan de beurt.
Zij mochten beginnen op de balk. Beide dames lieten zien dat ze hun zenuwen goed onder controle hadden. Helaas viel Swany van de balk met de arabier, maar ze ging met opgeheven hoofd door!
Ook op de vloer turnden beide dames sterk!
Op sprong liet Evelyn een mooie tsukahara zien en met een beheerste brug oefening sloot ze haar wedstrijd af. Met deze wedstrijd sleepte Evelyn een bronzen medaille én 3 toestelfinales (sprong, brug en balk) binnen!
Swany eindigde met deze nette wedstrijd op de 13e plaats en heeft op vloer een toestelfinale!

In de laatste wedstrijd mochten Jenny-Lynn Kootstra, Jildou Halma (Jeugd 1 N3) en Margriet van der Meulen (Senior A 1e divisie) de wedstrijdvloer betreden.
Jenny-Lynn en Jildou openden hun wedstrijd op de brug. Hier moest Jildou wel meteen wat punten incasseren met de salto af, maar het doel om hem vandaag te turnen is behaald!✔
Op de balk waren de zenuwen nog wel wat zichtbaar en vielen ze beide twee keer van de balk. Hierna ging het roer helemaal om en sprongen Jenny-Lynn en Jildou een prachtige “1/2 in – 1/2 uit” en een mooie overslag!
Op de vloer was het duidelijk dat de zenuwen eruit gesprongen waren en ook hier werden twee keurige oefeningen laten zien.
In het eindklassement eindigde Jildou op de 13e plek en Jenny-Lynn werd 9e. Daarnaast heeft Jenny-Lynn met het tweede cijfer van haar categorie op brug een toestelfinale binnen gesleept!

Margriet mocht beginnen op de balk. Ze turnde haar oefening kalm en beheerst en dit werd beloond met een toestelfinale! Op de vloer werd niet de geplande oefening gedraaid. Na een pijnlijke landing met de arabier anderhalve schroef is er besloten om arabier streksalto te springen. Gelukkig kostte dit niet veel punten en met een strakke oefening heeft Margriet ook een toestelfinale op vloer.
Op de sprong liet Margriet twee hoge tsukahara’s gehoekt zien en na een goede brugoefening zat Margriet haar eerste wedstrijd van dit seizoen er alweer op. Naast de genoemde toestelfinales mocht Margriet ook nog de zilveren medaille mee naar huis nemen!

Al met al zijn er verbeterpunten voor de volgende wedstrijd waar we de komende weken hard mee aan de slag gaan, maar er zijn vandaag ook vele successen geboekt! We kijken terug op een goede eerste wedstrijd van het seizoen!

Ps: Evelyn, bedankt voor het helpen bij de 3e wedstrijd!😄