1e plaatsingswedstrijd wedstrijdgroep 2 te Harkema

Op 11 januari mochten de turnsters uit wedstrijdgroep 2 hun eerste plaatsingswedstrijd turnen. In de eerste wedstrijd startten Elyze Wierda en Silke Vrieswijk in het niveau pre-instap 2 D1. Het hoogste niveau wat zij hier in Friesland kunnen turnen. De dames turnden strakke oefeningen en lieten al knap een handstand zien op de balk. Op de brug turnden ze beide mooie zwaaien en op vloer liet Elyze al een mooie handstand overslag zien. Dit leverde haar een gouden medaille op en Silke kreeg de zilveren medaille!

Lieke van der Veen, Janna Bandstra en Ilse de Vries turnden in de categorie pre-instap 2 D2. Lieke liet twee keer een mooie handstandplatval zien op de sprong en werd hier eerste. Janna liet een nette vloeroefening zien en scoorde hier het hoogste cijfer en Ilse liet op brug de mooiste zwaaien zien. Daarmee eindigden zij alle drie op het podium!

Ook Sylke Ytsje Hamstra, Silke Wiersma, Annet Tilma en Meike Tea Douma turnden in deze wedstrijd in de categorie pre-instap 2 D4. Het was een sterk deelnemersveld waar de punten dicht bij elkaar lagen, maar deze dames lieten zien dat ze de afgelopen periode hard getraind hebben op de oefeningen. Op balk turnden Silke, Annet en Meike zich zelfs in de top 3, Sylke had helaas een foutje waardoor het podium erg lastig werd. Met mooie sprongen en nette radslagen op de vloer eindigden de dames hun wedstrijd sterk. Silke werd eerste, Annet tweede en Meike kreeg een bronzen medaille voor haar vijfde plek.

In de eerste wedstrijd mochten ook de pré- instappers Benthe en Trienke Hiemstra laten zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. Deze meiden trainen nog niet zo lang bij de c-selectie maar hebben toch al hele mooie elementjes geturnd!

In de tweede wedstrijd turnen de pre-instap 1 meiden: Fleur Mullender deed dit in de categorie D2 en Fleur Andringa, Lynn Bandstra, Silde van de Polder en Neelke Lijzenga in de categorie D4. Fleur M viel helaas hard van de balk af, maar liet zich niet kennen en liet al knap turnen zien op de vloer en brug! Ze werd knap tweede! Voor Fleur A, Lynn, Silde en Neelke was het allereerste echte wedstrijd. Hierdoor waren er af en toe nog wat foutjes, maar deze zesjarige meiden lieten al mooie zweefstanden op balk zien en koprollen op de vloer. Fleur A mocht een bronzen medaille ophalen in het eindklassement.
In de derde wedstrijd was het de beurt aan Jildou van Hijum, Leanne van Dellen en Hania Azahaf. Ook voor hen was dit de allereerste echte wedstrijd. Ondanks dat de spanning op sommige momenten nog enige invloed had, hebben de meiden mooie oefeningen laten zien.