1e plaatsingswedstrijd FK

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor de 3e en 4e divisie.

 

In de eerste wedstrijd kwamen voor T&GD Janna van der Meulen, Jikke de Hoop en Elske Zuidema in actie.
Op het toestel brug turnden alle drie de dames nette oefeningen met mooie kipjes. Op balk maakte Janna en vervelende val tijdens het inturnen en moest daardoor tijdelijk de wedstrijdvloer verlaten. Jikke turnde een mooie radslag maar Elske had op balk iets minder haar dag. Bij het toestel vloer schoof ook Janna weer aan en toonde een oefening met veel moeilijkheid wat de jury ook wist te waarderen. Waar in de trainingen bij Elske de flikflak nog wel eens een probleem is wat het dit tijdens de wedstrijd niet, ze turnde ook een prima oefening. Bij sprong toonden alle drie de dames een nette overslag. Janna liet zich niet uit het veld slaan en turnde als laatste toch nog op de balk. Op het moment van schrijven zijn de uitslagen nog niet binnen maar voor zover gezien kon worden gister eindigde Jikke op een 4e plek, Janna op de 5e plek en Elske op de 7e plek.

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Aukje de Beer, Judith Hoekstra en Femke Andringa. De wedstrijd liep wat uit en daardoor werd de tijd om in te turnen korter dan normaal. Dit betekende weinig tijd om aan de brug te wennen. Ondanks de korte voorbereiding turnden de dames op karakter hun oefening door. Aukje turnde een prima oefening zonder stopjes. Hier en daar schoonheidsfoutjes waardoor er voor de volgende wedstrijd zeker ruimte is voor verbetering. Waar de concurrenten op balk veel punten lieten liggen in de moeilijkheid turnden deze dames oefeningen met hoge moeilijkheid. Hierdoor moest de balk door Femke en Aukje vroegtijdig verlaten worden maar werd dit weer gecompenseerd door de moeilijkheid die zij turnden. Judith turnde een strakke oefening met mooie choreografie en bleef als één van de weinige turnsters op de balk staan. Zij behaalde dan ook het 2e cijfer op dit toestel. Femke en Judith turnden op vloer mooie salto’s met halve draaien helaas lukte het Aukje vandaag tijdens de oefening niet de salto met halve draai goed te landen. Sprong werd naar behoren geturnd al vielen de cijfers erg tegen. Femke werd tijdens de prijsuitreiking bij de senioren niveau D naar voren geroepen voor de bronzen medaille en Aukje voor de zilveren medaille. De punten lagen dicht bij elkaar en voor de volgende wedstrijd kunnen de cijfers zeker nog omhoog op balk, vloer en brug. De eindklassering van Judith bij de senioren niveau C is helaas nog niet duidelijk doordat de uitslagen nog niet zijn ontvangen.

 

In de derde wedstrijd betraden Mara Beckers, Froukje Sliedrecht en Inge Heidstra de wedstrijdvloer.
Froukje begon goed op brug, deze wedstrijd werd de salto 1/2 draai als afsprong weer geturnd. Mara turnde een sterke balk met mooie sprongen. Inge vergat op balk helaas een stukje van de oefening wat haar veel punten aftrek kostte. Vloer werd door alle drie de dames keurig uitgevoerd al heeft de jury een stukje uit Inge haar oefening gemist wat haar punten kostte terwijl dit niet haar fout was, erg jammer. Mara had op brug een beetje pech, de kip lukte helaas niet. Froukje turnde op balk een goede oefening, alleen de arabier ging niet zoals gepland. Op de rekstok turnde Inge hoge zwaaien, een prima oefening. Froukje eindigde bij de junioren niveau D op een 4e plek, Mara eindigde bij de Jeugd niveau E op een 11e plek en Inge haar eindklassering is nog niet bekend.

 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Ilse Brijker, Lauren de Boer, Doutzen Schilstra en Tessa de Graaf.
De dames begonnen op het onderdeel vloer en turnden alle vier nette oefening. Ilse heeft hard gewerkt in de trainingen en heeft daardoor haar moeilijkheidswaarde omhoog kunnen halen. Op sprong werden nette overslagen geturnd en ook Lauren sprong ondanks een enkelblessure toch een overslag. Op brug haalde Doutzen de hoogste moeilijkheidswaarde door zowel een kip als een streksalto te turnen. Ze deed dit dan ook erg net. Lauren en Ilse kwamen goed de oefening door en landen de salto netjes op de voeten. Helaas lukte het Tessa niet om op de voeten te landen en viel ze. Op balk hebben de dames in de trainingen hard geoefend om de sprongen hoger en netter uit te voeren, dit was ook zeker te zien in de oefeningen. Helaas was het vandaag geen balk – dag voor de dames en moesten Tessa, Doutzen en Ilse de balk vroegtijdig verlaten. Wel lieten Ilse en Tessa zien het boogje op de balk te beheersen, hartstikke knap. Lauren turnde ook een mooi boogje op de balk en maakte haar oefening netjes af met een radslag streksprong. Zij bleef deze wedstrijd met alle elementen op de balk staan. Tessa eindigde op een 5e plek, Doutzen op de 4e plek de eindklassering van Lauren en Ilse zijn nog niet bekend.

 

foto 3 foto 2 foto 1 IMG_5119 IMG_5118 IMG_5117 IMG_5116 IMG_5115 IMG_5113 IMG_5111 IMG_5110