1e plaatsingswedstrijd C-selectie groot

1e plaatsingswedstrijd C-selectie groot

10 Februari was het zover. De eerste wedstrijd voor de C-selectie. Thirza, Nathalie, Kim en Fenna hadden nog nooit eerder een turnwedstrijd als deze geturnd. Dus dat was even erg spannend. Veel nieuwe elementen konden de meiden laten zien. De één wat stabieler dan de ander. Maar waar Kim sterker is op brug, zo is Fenna weer sterker op vloer. Op de balk zijn er geen grote fouten gemaakt, geen val. Zelfs Nathalie liet even zien dat ze snel kan leren turnen. Waar ze voor het begin van de wedstrijd nog niet kon ophurken, zo kon ze dat tijdens de wedstrijd wel. Hoppa, klasse meid. Thirza vergat helaas de kattensprong na de loopsprong, dit heeft haar erg veel punten gekost.
De vloeroefening op muziek was nieuw voor de meiden, nog nooit hadden ze dit gedaan. Met dank aan Femke Andringa, had iedereen een prachtige oefening. Alle meiden wisten keurig de muziek vol te dansen en turnen. Nathalie, Kim en Thirsa hebben een mooi eindresultaat neergezet. Fenna mocht zelfs het brons in ontvangst nemen, een top prestatie.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Ilse, Yi Dan en Anna. Helaas moest Ilse vroegtijdig de wedstrijd staken vanwege een knieblessure. Heel jammer, want haar vloeroefening en Balk waren fantastisch.
Yi Dan turnde sterk, op alle onderdelen turnde zij zeer netjes en werden er geen grote fouten gemaakt. Haar zelfgemaakte vloeroefening werd hoog gewaardeerd door jury en terecht. 
Anna turnde stabiel. Een mooi brugoefening, balk ging top en ook vloer ging erg netjes. Bij sprong had ze bij het inturnen een aanvaring met de Pegasus. Maar ze hield haar zenuwen in bedwang en presteerde alsnog zeer goed.
Bij de prijsuitreiking was het spannend. Wel of geen medaille?
Anna werd 4e en kreeg hiervoor een bronzen medaille, op de hoogste trede van het podium mocht Yi Dan plaatsnemen. Wauw! Geweldig. Beide meiden in de prijzen, de vreugde bij de trainster kon niet op. Volgende keer willen we Ilse er ook bij!

Wat ben ik als leidster trots op de meiden! Wat een top begin van het wedstrijdseizoen. 
Op naar april. Ik heb er zin in.
Yneke