1/2 finale N2 en 2e divisie

Afgelopen zaterdag vond de 1/2 finale van de 2e divisie en N2 plaats in Uithuizen. Jenny-Lynn Kootstra en Wietske de Jong kwamen bij de categorie Instap N2 in actie. De dames turnden allebei in een andere baan wat wel even wennen was voor de dames maar ook voor de trainsters.

 

Wietske mocht beginnen op brug en turnde een nette oefening. Waar ze vorige keer nog aftrek kreeg voor de opzwaaien die niet hoog genoeg waren lukte het haar vandaag om hoog genoeg op te zwaaien. Jenny Lynn draaide een plusoefening op balk en turnde een hele nette en stabiele oefening wat haar het 5de cijfer in haar categorie opleverde. Jenny Lynn turnde op brug naar behoren en laat zien steeds hoger te kunnen zwaaien. Op vloer en sprong turnde Jenny-Lynn iets minder sterk dan anders waardoor doorstroming naar de finale niet haalbaar was. Wietske turnde ook sterk op balk wat haar het 3e cijfer in haar categorie opleverde. Dit betekent dat Wietske 1e reserve staat voor de finale op balk en dat zij mag deelnemen wanneer er een turnster uitvalt. Een hele prestatie voor deze jonge dame! Bij Wietske gingen vloer en sprong ook iets minder goed dan we van haar gewend zijn. De dames hebben geturnd voor wat ze waard zijn en hebben laten zien vooral op balk al een hoge moeilijkheid te kunnen halen. De dames eindigden allebei op de 16e plaats. Er kan terug gekeken worden op een goed seizoen waarin er elke wedstrijd beter geturnd werd en er steeds meer bonus elementen aan de jury werden getoond. De dames kunnen trots op zichzelf zijn!

 

In de 4e wedstrijd was het de beurt aan Swany de Haan. De afgelopen weken heeft ook Swany hard gewerkt om de moeilijkheid op vloer omhoog maar ook stabiel te krijgen. Dit was de afgelopen wedstrijden erg lastig. Swany begon op vloer en vandaag lukte de overslag salto gelukkig wel! Dit was de afgelopen wedstrijden nogal lastig. Ook werd de losse radslag aan de oefening toegevoegd wat extra punten oplevert. Een prima begin voor Swany. Op sprong turnde Swany nette sprongen en na sprong was brug aan de beurt. Op brug turnde Swany de beste oefening van het seizoen en dit was dan ook terug te zien in het cijfer. Het laatste onderdeel balk, spannend! Balk is een sterk onderdeel van Swany, maar zie dat op de wedstrijd ook maar eens zo uit te voeren als tijdens de trainingen! Swany turnde ook een plusoefening net als Jenny-Lynn en Wietske en bleef netjes op de balk staan. Haar gymnastische sprongenserie ging niet helemaal goed en daarvoor kreeg ze helaas één punt aftrek. Maar dit kon Swany niet deren want Swany eindigde als 12e in het eindklassement en de beste 18 turnsters plaatsten zich voor de finale dus het ticket is in de pocket! Swany turnt tot nu toe elke wedstrijd steeds een stukje beter, dus tijdens de finale turnt zij hopelijk de beste wedstrijd van het seizoen!foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5