1/2 finale 3e divisie

Afgelopen zaterdag was de 1/2 finale voor de 2e divisie in Duiven. Vijf turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hebben zich geplaatst voor deze wedstrijd, een hele prestatie. Helaas kon Shirien Elbakry deze wedstrijd niet niet deelnemen door een blessure.

 

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Doutzen Schilstra en Tessa de Graaf, pupillen II niveau N3. De dames turnden op sprong nette oefeningen, helaas werd Doutzen haar streksalto afgekeurd naar een hurksalto en dit kostte punten. Op brug turnden de dames de oefening goed achter elkaar door, waar Tessa vorige wedstrijd nog viel met de hurksalto bleef ze vandaag netjes staan. Doutzen had wat schoonheidsfoutjes op de brug en haalde niet het niveau van de vorige wedstrijden. Op balk liet Doutzen zien de zenuwen onder controle te hebben ze turnde een nette radslag en bleef gedurende de hele oefening op de balk staan. Tessa had iets minder geluk en moest de balk twee maal verlaten. Haar spagaatsprongen op de balk zijn erg hoog en met mooie beenspreiding maar door de vallen kon ze hier geen hoge klassering neerzetten. Vloer was als laatste aan de beurt en Tessa turnde nette overslagen maar turnde de oefening net wat te gehaast. Doutzen turnde een goede oefening met een nieuwe bonus t.o.v vorige wedstrijd. De dames eindigden op een 17e en 23e plek.

 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Mara Beckers jeugd II niveau E.
Mara had vandaag helaas niet helemaal haar dag. Waar balk normaal één van de beste toestellen is was dat vandaag niet het geval. Ze turnde haar loopsprong combinatie niet goed door en ook de radslag ging niet zoals gepland. Dit kostte veel punten. Op vloer was Mara op weg naar de beste oefening van het seizoen met een mooie flikflak salto en nette spagaatsprongen, maar de salto voorover ging zo hoog (door de goed verende vloer) dat Mara te veel vaart had en helaas viel. Op sprong noteerde Mara het hoogste sprongcijfer van het seizoen met twee mooie overslagen. Op Brug is het kippen nog altijd een beetje lastig, de kip op de onderste ligger ging goed maar de kip op de bovenste ligger helaas niet. Mara eindigde als 23e.

 

In de vierde wedstrijd mocht Froukje Sliedrecht de wedstrijdvloer betreden bij de junioren niveau D. Froukje turnde een nette arabier en ook een mooi boogje op de balk maar helaas gleed de voet bij de hurk 1/2 naast de balk. Op vloer werd goed geturnd, er werd een hurksalto 1/2 draai getoond en een nette 2/1 pirouette. Op sprong kon de jury dit keer Froukje haar 1/2 in 1/2 uit wel waarderen en ze noteerde een mooi cijfer. Als laatste was brug aan de beurt. Hier zijn de eisen erg pittig maar Froukje turnde de oefening goed door. Hier zijn nog wel meer punten te verdienen doordat nog niet alle eisen worden gehaald en ook kan de oefening nog iets vlotter en netter door geturnd worden. Froukje eindigde als 21e.

 

Alle dames hebben vandaag erg hun best gedaan. We hopen eind dit seizoen en ook volgend seizoen twee keer in de Doelstien te kunnen trainen zodat er nog optimaler getraind kan worden. Daarnaast zijn meer uren en ook een 3e training per week nodig om de rest van het deelnemersveld bij te kunnen houden. De ambities zijn er, zoals afgelopen ledenvergadering ook gepresenteerd is in het beleidsplan! Nu hard trainen voor de volgende wedstrijd op 03 mei in Sneek.

foto 1

foto 2

foto 3

foto 4

foto 1

foto 2

foto 3