Noord Nederlandse Kampioenschappen acrogym

 
Op zaterdag 1 en zondag 2 april werden in Dokkum de Noord Nederlandse Kampioenschappen acrogym gehouden. De deelnemende teams konden zich hiervoor plaatsen op de Friese Kampioenschappen.
Twee teams van Turn-en Gymsport Dokkum mochten hieraan deelnemen nadat ze de Friese titel ontvangen hadden.
Zaterdagmiddag mocht het duo Feline Mullender en Jantina de Vries uitkomen in de categorie E-senioren. Ze wisten wederom een strakke oefening neer te zetten. In een groot en sterk deelnemersveld wisten zij zich dan ook knap staande te houden. Zij werden beloond met een hoge score en een vierde plaats, met minimaal verschil van de podiumwinnaars. Zij zijn vrijwel zeker van een ticket voor de halve finale in Zwolle.
Zondag mocht het duo Ellin de Boer en Marije Elzinga in actie komen in de categorie D+ junioren. In deze categorie worden twee oefeningen getoond. Het duo trapte af met hun tempo oefening. Met de nodige spanning aanwezig stapten ze de vloer op om vervolgens een nette oefening neer te zetten. In de middag mochten zij nogmaals in actie komen. Ditmaal voor hun balans oefening. Met alles wat ze in zich hadden dansten ze de vloer over. Een prachtige oefening met weinig fouten. De meiden mochten nog een gouden medaille aan hun verzameling toevoegen. Zij zijn naast hun gouden medaille ook zeker van een plaats op de halve finale in Oss.