11 NEDERLANDSE TITELS VOOR TURN- EN GYMSPORT DOKKUM!

Na het succes van een week geleden, waar door beide teams tweemaal goud gewonnen werd op het Nederlands kampioenschap, werden er dit weekend weer Nederlandse titels binnengesleept. Op zaterdag 22 april was het Nederlands kampioenschap individueel en op zondag 23 april waren de individuele toestelfinales. Dat alle turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum die hiervoor streden zich hiervoor hadden geplaatst was al een knappe prestatie, maar er is ook geweldig geturnd.
Op zaterdag werd Thirza Scherjon bij de junioren tweede divisie overtuigend Nederlands kampioen op de meerkamp en won zij tevens een grote beker als kampioen van het hele seizoen. Fenna Hoekstra eindigde met een minimaal verschil van 0,3 punten van het podium op een knappe vierde plek. Lieke van der Wal eindigde in de jeugd tweede divisie met een verschil van maar 0,05 punten tevens op de vierde plek en won de beker voor de derde plek over het hele seizoen. Nikée Feitsma werd in dezelfde categorie 11e en Tessa van der Vliet 21e. Nine Postma turnde zich bij de jeugd eerste divisie naar de 20e plek. Larissa van der Woude turnde zich na een sterke meerkamp naar het zilver bij de senioren derde divisie.
Op zondag werd Thirza Scherjon Nederlands kampioen op de vloer en won zij brons op de balk en brug. Fenna Hoekstra werd Nederlands kampioen brug en won zilver op de vloer. Swany de Haan turnde de balkfinale bij de senioren derde divisie en werd Nederlands kampioen op de balk. Larissa van der Woude had zaterdag laten zien de beste brugturnster te zijn. Tijdens de toestelfinale eindigde ze na een foutje op de zesde plek. Lieke van der Wal won het zilver in de balkfinale en werd op de vloer zevende. Nikée Feitsma turnde zich naar de vijfde plek in de brugfinale.
Naast deze uitzonderlijke prestaties mogen de turnsters ook nog in het sportpaleis van Ahoy Rotterdam turnen op 24 en 25 juni.