Friese Kampioenschappen groepsspringen in Nieuwehorne

Afgelopen zaterdag waren de Friese Kampioenschappen groepsspringen in Nieuwehorne. Hiervoor hadden 3 teams van T&G Dokkum zich geplaatst. ‘s Ochtends mochten de jeugdteams in actie komen, beide teams kwamen uit op 4 onderdelen in niveau E. T&G Dokkum 1, bestaande uit Sofia van der Werf, Luna te Raa, Fardau de Haan en Neelke Lijzenga, had een hele goede dag. Deze dames lieten aan iedereen zien waarvoor ze zo hard hadden geoefend en dat werd beloond met mooie cijfers. Lynn Bandstra hoort eigenlijk ook in dit team, maar kon helaas niet aanwezig zijn. T&G Dokkum 2, bestaande uit Merle Bouma, Lynn Ensink, Vera Lapar, Amber Renkema, Wietske Steenstra, Xaedy Cataliah Faith Willemsberg en Mette van der Zee, liet ook hele nette sprongen zien, maar helaas waren er een paar foutjes en was de jury streng. Amber Renkema kon er deze keer helaas niet bij zijn.

 

Op minitramp-valmat werd door beide teams goed en hoog gesprongen, dit werd beloond met een 4e plaats (13.910) voor team 1 en een 6e plaats (13.663) voor team 2. Op minitramp-kast wist team 2 een 7e plaats (11.330) te halen en mocht team 1 zelfs op het podium komen voor de 2e prijs (11.960). Ook op lange mat lieten de dames keurige oefeningen zien, team 2 maakte helaas een paar foutjes en werd op dit onderdeel 11e, maar wel met een goede score van 13.085. Team 1 mocht wederom op het podium komen voor de 2e plaats met maarliefst 14.150 punten. Dan het laatste onderdeel, het favoriete onderdeel van de dames uit team 1 en dat blijkt, met hele nette sprongen en een score van 13.150 mogen zij zich op plankoline kast Fries Kampioen noemen. Het 2e team scoorde 11.900 en haalde daarmee de 8e plaats

 

Het Junior D-team had zich ook geplaatst voor het Fries Kampioenschap Groepsspringen. Dit team bestond uit Aukje Feenstra, Elske Feenstra, Miryanna Folkertsma, Myla Jagersma, Sietske Kramer, Chantal Sijtsma, Mirjam Slager en Eline van der Wagen. Elske kon er vanwege ziekte helaas niet bij zijn. De meiden begonnen op trampoline valmat, zij turnden hier zeer nette sprongen, maar vielen helaas bij de salto. Dit resulteerde in een zesde plaats. Als tweede mochten de meiden hun sprongen laten zien op de lange mat. De oefeningen waren mooi elegant, maar ook hier betreurden we helaas een paar vallen. Dit zorgde voor een negende plaats. Daarna kwam het team in actie op de minitrampoline pegasus, ook hier turnden de meiden wederom een hele nette oefening, maar was er helaas een val. Het resultaat was een mooie vijfde plaats. Als laatste hadden de meiden het toestel reutherplank kast. De meiden lieten goed zien waarvoor ze geoefend hadden en turnden ontzettend goed. Door een heel klein foutje belanden de meiden helaas net naast het podium, nipt op de vierde plaats. Het team heeft laten zien wat ze waard is. We kijken terug op een mooie wedstrijd met mooie resultaten.