Plaatsingswedstrijd F-G-H in Kollumerzwaag

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd van de keuze oefenstof F-G-H in Kollumerzwaag. Voor Turn- & Gymsport Dokkum kwamen er veel turnsters uit deze dag. De 2 wedstrijd mochten Femmy Tjepkema en Nienke Hanemeijer de vloer op, zij turnen in de categorie jeugd 1 niveau G. Ze begonnen bij de vloer. Beide dames hebben de afgelopen weken keihard aan hun vrije oefening gewerkt en dit was te zien! Het cijfer van Femmy, 11,00 punten, was zelfs goed voor een 3e plek op de vloer in haar categorie. Helaas had Frmmy een val van de balk, maar Nienke bleef staan en met een 10,30 was haar cijfer de op 1 na beste van haar categorie. Helaas geen medailles maar Femmy eindigde op een mooie 6e plaats en Nienke als 7e. De derde wedstrijd waren we op alle onderdelen tegelijk actief. Voor de Senioren niveau G kwamen Marja Ludema en Inge de Swart uit. Marja turnde een stabiele wedstrijd, en dit werd beloond met een 3e plek!

Zaterdag 15 februari werden de eerste plaatsingswedstrijden voor de Friese Kampioenschappen georganiseerd in Kollumerzwaag.

In de eerste wedstrijd mochten Robin Renée Ludema (junior 1, H), Demi Koenen (junior 2, H), Jeltine Visser (junior 2, H), Rixt-Kornelia Ludema (junior 2, H), Isa Brinkman (senior, H) en Esther Straatsma (jeugd 1, H) van Turn- en Gymsport Dokkum de wedstrijdvloer betreden. Robin begon haar wedstrijd op het zenuwtoestel de balk. Helaas moest ze hier de balk vroegtijdig verlaten. Hierna mocht Robin haar oefening op de vloer laten zien. Dit deed ze heel erg goed en liet een hele mooie salto in haar oefening zien. Na deze toestellen was de sprong aan de beurt. Robin liet zien dat ze hele goede sprongbenen heeft en sprong van haar groepje als enige met een plank. Dit werd dan ook beloond met het 2e cijfer van haar categorie. Als laatste mocht ze naar de brug. Op dit onderdeel behaalde Robin haar hoogste cijfer van de wedstrijd, namelijk een 10,20. Robin eindigde op een mooie 7e plaats. Demi, Jeltine, Rixt, Isa en Esther mochten als eerst hun nieuwe vloeroefeningen laten zien. Alle 5 dames lieten prachtige oefeningen zien en Demi behaalde hierop het hoogste cijfer van haar categorie! Hierna mochten de dames de zenuwen eruit springen op de sprong. Isa en Esther hebben hun doel gehaald door met een arabier over de pegasus te springen! De andere dames lieten een mooie overslag zien. Ook op de brug lieten de 5 turnsters zien goed mee te kunnen komen met de rest. Als laatste was de balk aan de beurt. Ze lieten zien de zenuwen goed onder controle te kunnen houden. Niet iedereen is blijven staan op de balk, maar er zijn mooie handstanden, koprollen en sprongen laten zien! Rixt eindigde op de 4e plaats. In dezelfde categorie mocht Jeltine de bronzen medaille in ontvangst nemen en Demi het zilveren plak. Isa werd 2e en Esther eindigde op de 11e plaats. In de derde wedstrijd mochten van Turn- en Gymsport Dokkum Fenna v/d Veen (junior 2, G) en Inge de Swart (senior, G) hun oefeningen laten zien. Inge mocht beginnen op de sprong. Hier liet ze een mooie overslag over de pegasus zien. Hierna mocht ze naar de brug. Op dit onderdeel mist ze nog wat elementen, maar hier gaan we in de training hard aan werken! Het derde toestel was de balk. Hier liet een hele mooie zweefstand zien en een goede overslag als afsprong. Als laatste mocht ze naar de vloer. Ze liet een hele mooie oefening zien en op dit toestel behaalde ze haar hoogste cijfer van de wedstrijd. Inge eindigde uiteindelijk op de 6e plaats. Fenna mocht beginnen op de balk. Ze liet zien de zenuwen goed onder controle te kunnen houden en bleef de hele oefening staan. Ook op de vloer werd een mooie oefening geturnd. Na de vloer mocht Fenna springen. De glimlach die ze op de vloer heel goed liet zien, kwam ook weer terug bij de sprong. Zij behaalde hier namelijk het eerste cijfer van haar categorie (10,50). Het laatste toestel was de brug. Met een goede ophurken en mooie zwaaien eindigde voor Fenna haar eerste wedstrijd. Zij mocht het zilveren plak mee naar huis nemen.Voor alle dames was het heel erg spannend deze wedstrijd! Voor het eerst een oefening op muziek bij de vloer, voor het eerst over de pegasus bij de sprong en voor het eerst een eigen oefening maken op de vloer en balk. Dit is niet eenvoudig, maar het is gelukkig allemaal gelukt! Wij kijken terug op een goede wedstrijd.

Andrea Boonstra en Anelka Bouma kwamen uit in niveau junior 1 F. Andrea heeft dit seizoen keihard gewerkt on alle eisen voor dit niveau te behalen. Zo moet ze ook een kip op de brug laten zien. Afgelopen woensdag op de training lukte dit nog een paar keer. Helaas mislukte deze op de wedstrijd, dit kost gelijk heel veel punten. Maar ze kan trots zijn en de volgende wedstrijd lukt die zeker! Anelka draaide een stabiele wedstrijd, haar balkoefening was met een 12,40 zelfs de hoogste in haar categorie. Ze viel met een mooie 4e plaats net buiten de medailles!

In junior 2, niveau F mocht Lianne Reitsma laten zien wat ze kan. Alles ging eigenlijk zo als het moest, een mooie radslag op de balk zonder enige wiebel! Het harde werken werd beloond en ze mocht de gouden plak in ontvangst nemen!

Al met een al een zeer goede dag voor TGD met nog ruimte voor verbetering om op de volgende plaatsingswedstrijd nog beter te presteren!